Rodia contine vitamina C, antioxidanti, acid folic, zaharuri, minerale, amelioreaza durerea in gat si raguseala, intareste imunitatea si mareste rezistenta organismului la infectii.
De asemenea mareste fertilitatea, imbunatateste functiile vitale, reduce colesterolul si stimuleaza apetitul si digestia.
Rodia are un gust dulce-acrisor si are un rol important in medicina si cosmetica, fiind foarte buna pentru piele. Interiorul fructului este format din multe boabe carnoase si zemoase, fiecare bob continand o samanta.
Sa va spun acum si despre modul in care se desface rodia in 2 minute, fara sa faceti dezastru in bucatarie. Intr-o reteta anterioara, si anume salata quinoa cu rodie si castraveti, va spuneam de metoda desfacerii rodiei intr-un bol cu apa. Intre timp am invatat un alt mod si anume: dupa ce spalati rodia cu apa rece, o bateti tot cu dosul unei linguri, de preferat de lemn, pana cand simtiti ca s-a inmuiat putin. Apoi o taiati intr-un bol, in 2 parti egale si le “intoarceti pe dos” fiecare parte si luati boabele cu mana.
- 700 gr vinete tocate (din congelator)
- sare dupa gust
- 70 ml ulei masline extravirgin
- 3 linguri tahina (pasta de susan)
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 2-3 catei usturoi trecuti prin presa
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 2 linguri nuca macinata
- zeama de la 1 lamaie sau dupa gust
- 3 rosii medii tocate
- 1 rodie mare (550 gr)
- Vinetele folosite de mine erau congelate si deja tocate, asa ca le-am lasat la decongelat si la scurs.
- Le-am transferat intr-un castron si am pus sare si putin cate putin ulei de masline, amestecand in acest timp.
- Dupa ce s-a incorporat uleiul, am continuat sa amestec si treptat am adaugat tahina, ceapa tocata marunt, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul tocat, nuca macinata, zeama de lamaie si rosiile tocate.
- La final am presarat boabele de rodie deasupra.
- Ce a iesit? O bunatate!
- Trebuie sa incercati si voi! Cu siguranta imi veti da dreptate.
bodyenergyaction says
Îţi dau dreptate fără să o încerc :), cred că e bestială 🙂
Arome de poveste says
Merci pentru votul de incredere 🙂
bodyenergyaction says
🙂
mijnzeep1 says
O reteta pe care de ceva vreme ma gandesc sa o incerc!
Multumesc, abia astept sa o incerc!
Arome de poveste says
Cu mare drag!
Ma bucur ca te-ai hotarat sa o incerci.
O duminica frumoasa!
Alina
Luminita says
Eu am incercat-o si a fost un succes total ! Cand am adus-o la masa toata lumea a stambat vinete cu rodii ,exclus…… Dupa aia greu de oprit. Multumesc pentru reteta!
aromedepoveste says
Multumesc pentru feedback, Luminita! Stiu ce zici cu strambatul din nas 🙂
Olguta says
Vinetele au fost coapte, curatate si apoi congelate, asa-i?
aromedepoveste says
Da, Olguta. Sunt vinete puse la congelator pentru iarna 🙂 :copate, curatate si congelate.
Spor la treaba!
Sandu Carmen says
Este delicioasa! Am făcut-o și eu.
Alina Stan says
Da, si mie imi place mult 🙂
Corina says
Arată foarte bine! Eu ador salata de vinete, dar în aceasta combinatie n-am incercat niciodata! Multumesc de reteta! :*
Alina Stan says
Cu drag, Corina!