Baba Ganoush

Baba Ganoush

In Aperitive/Gustari, Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post), Salate by Alina Stan11 Comments

Rodia contine vitamina C, antioxidanti, acid folic, zaharuri, minerale, amelioreaza durerea in gat si raguseala, intareste imunitatea si mareste rezistenta organismului la infectii.

De asemenea mareste fertilitatea, imbunatateste functiile vitale, reduce colesterolul si stimuleaza apetitul si digestia.

Rodia are un gust dulce-acrisor si are un rol important in medicina si cosmetica, fiind foarte buna pentru piele. Interiorul fructului este format din multe boabe carnoase si zemoase, fiecare bob continand o samanta.

Baba Ganoush
Baba ganoush-ul este pe lista mancarurilor mele preferate si asta datorita rodiei :). Si daca tot mi-am facut provizii de vinete la congelator, voi avea ocazia sa mai fac de cateva ori aceasta salata delicioasa :).

Sa va spun acum si despre modul in care se desface rodia in 2 minute, fara sa faceti dezastru in bucatarie. Intr-o reteta anterioara, si anume salata quinoa cu rodie si castraveti, va spuneam de metoda desfacerii rodiei intr-un bol cu apa. Intre timp am invatat un alt mod si anume: dupa ce spalati rodia cu apa rece, o bateti tot cu dosul unei linguri, de preferat de lemn, pana cand simtiti ca s-a inmuiat putin. Apoi o taiati intr-un bol, in 2 parti egale si le “intoarceti pe dos” fiecare parte si luati boabele cu mana.

5.0 from 1 reviews
Baba Ganoush
 
Autor:
Portii: 4-5
Ingrediente
  • 700 gr vinete tocate (din congelator)
  • sare dupa gust
  • 70 ml ulei masline extravirgin
  • 3 linguri tahina (pasta de susan)
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2-3 catei usturoi trecuti prin presa
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 2 linguri nuca macinata
  • zeama de la 1 lamaie sau dupa gust
  • 3 rosii medii tocate
  • 1 rodie mare (550 gr)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Vinetele folosite de mine erau congelate si deja tocate, asa ca le-am lasat la decongelat si la scurs.
  2. Le-am transferat intr-un castron si am pus sare si putin cate putin ulei de masline, amestecand in acest timp.
  3. Dupa ce s-a incorporat uleiul, am continuat sa amestec si treptat am adaugat tahina, ceapa tocata marunt, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul tocat, nuca macinata, zeama de lamaie si rosiile tocate.
  4. La final am presarat boabele de rodie deasupra.
  5. Ce a iesit? O bunatate!
  6. Trebuie sa incercati si voi! Cu siguranta imi veti da dreptate.

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Baba Ganoush
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 5 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Luminita

    Eu am incercat-o si a fost un succes total ! Cand am adus-o la masa toata lumea a stambat vinete cu rodii ,exclus…… Dupa aia greu de oprit. Multumesc pentru reteta!

    1. aromedepoveste

      Multumesc pentru feedback, Luminita! Stiu ce zici cu strambatul din nas :)

    1. aromedepoveste

      Da, Olguta. Sunt vinete puse la congelator pentru iarna :) :copate, curatate si congelate.
      Spor la treaba!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: