Am facut tortul intr-o forma de 28 cm si am folosit urmatoarele ingrediente:
Blat:
- 200 gr migdale
- 50 gr nuca
- 250 gr smochine
- 5 linguri ulei cocos
- 3 linguri apa plata
Crema ciocolata:
- 250 gr caju
- 4-5 linguri cacao alcalinizata
- 5 linguri sirop agave (sau dupa gust)
- 1/2 lingurita pudra vanilie
- 1/2 cana apa plata
Crema portocale:
- 250 gr caju
- 2-3 linguri sirop agave (sau dupa gust)
- 1/2 cana suc portocale
Decor:
- migdale
- fulgi migdale
- pudra roscove
- coacaze rosii
Cum am procedat:
Pentru blat: am lasat smochinele la hidratat intru-un vas cu apa pentru 2 ore, apoi am scos coditele de la smochine si le-am pus impreuna cu migdalele si nuca in robotul cu lama S si le-am macinat. Pentru a usura munca robotului am pus si apa si uleiul aici.
Aceasta compozitie am pus-o in tava de tort si am dat la congelator pana am terminat crema de ciocolata.
Crema de ciocolata: am pus caju la hidratat pentru 2 ore, apoi l-am pus in robotul cu lama S si l-am macinat. Am adaugat cacao, sirop de agave, vanilia si apa si am mixat in continuare, apoi am pus compozitia peste blat si am dat din nou la congelator pana la terminarea cremei de portocale.
Crema de portocale: am pus caju la hidratat pentru 2 ore, apoi l-am pus in robotul cu lama S si l-am macinat. Am pus siropul de gave si sucul de portocale apoi am pus compozitia peste crema de ciocolata si am dat din nou la congelator pentru 2-3 ore.
Am decorat cu pudra roscove, migdale, fulgi de migdale si coacaze rosii.
World of Solitaire says
Arata ca o opera de arta. Ca si creatoarea lui.O adevarata artista! La Multi Ani!
Onu
Arome de poveste says
Multumesc mult!
La multi ani!
Alina
World of Solitaire says
Un An Nou, plin de bunatati artistice si de viata!
Onu
Arome de poveste says
Multumesc la fel!
World of Solitaire says
🙂
Onu
mijnzeep1 says
Arata senzational! La multi ani!
Arome de poveste says
Multumesc!
La multi ani si tie!
Camelia - Nicorina Edu says
Să vă fie anul așa … ca această minunăție: o poveste dulce, aromată și dorită! La mulți ani!
Arome de poveste says
Sa dea Dumnezeu!
La multi ani!
Wausau News says
Reblogged this on Wausau News.
delicii says
vai…ce bine arata!!! vreau asa mult sa pot gati si eu vegan … insa mi se par foarte complicate retetele, nu stiu unde pot gasi toate aceste arome, ingrediente.
Nu este usor sa gatesti asa, cel putin asa mi se pare mie.
Ce sfaturi imi poti da ptr a ma putea organiza bine cu ingredientele? ti-as fi foarte recunoscatoare, multumesc mult.
o seara frumoasa
Arome de poveste says
Mie mi se pare mult mai simplu, ca nu mai spun sanatos, sa faci un tort fara coacere, in care nu ai zahar, faina, fara batai de cap ca nu a crescut 🙂
Ingredientele le gasesti in orice magazin cu produse naturale sau pe anumite raioane in supermarket (migdale, indulcitor natural, pudra roscove sau cacao, caju, etc). Nu stiu insa unde la gasesti la tine, in Italia.
Pentru inceput te poti documenta pe internet in ceea ce privesc ingredientele, preturi, de unde sa le procuri.
Eu de exemplu, o mare parte dintre ingrediente le comand pe internet.
Sper ca am putut sa-ti fiu de folos si sa te conving ca merita sa incerci dulciurile raw vegan.
Alina
delicii says
Buna si mersi de răspuns :)… Ieri am fost atât de convinsa – dupa citirea blogului tau si a altora încât am facut prima mea reteta- tort de ciocolata si fructe de pădure !!! Azi avem Oaspeți si il servim , abia aștept! In Italia sunt o grămada de magazine bio, găsesc tot ceea ce vreau doar ca pana acum nu prea am fost interesata.. Credeam ca e foarte greu de facut etc. Știu ca e mult mai sănătos acest stil de viața insa eu ador Brânzica…. Peștele … Carne foarte rar, in ultima perioada mănânc extrem de putina. Insa mi ar plăcea sa putem gati vegan 60/70% din ceea ce mâncam ! Mersi de Inspirație 🙂
Arome de poveste says
Felicitari pentru primul tort raw vegan!
Imi pare rau ca am raspuns asa tarziu, insa ma fost plecata in concediu.
Sper sa iti placa tortul facut si te mai astept!
Distractie placuta!
delicii says
Reblogged this on DELICII ITALIENE and commented:
Yummy!!!
FLORENTINA MIHAI says
Bună ziua! Arată delicios tortul și aș dori să încerc această rețetă. Puteți să-mi spuneți în ce formă trebuie sa fie migdalele și caju (crude sau prăjite)? Uleiul de cocos poate fi înlocuit cu unt de cacao, deoarece soțul meu e alergic la cocos?
Vă mulțumesc anticipat.
Alina Stan says
Buna ziua,
Atat migdalele cat si caju trebuie sa fie crude. Le cantariti in forma lor cruda si apoi le puneti la hidratat peste nopate, in apa rece.
Da, in blat puteti renunta de tot la uleiul de cocos sau pueti sa-l inlocuiti cu jumatate din cantitate cu unt de cacao.
La ambele creme, puteti scadea la jumatate din cantitatea de lichid si sa inlocuiti cu cate 6-7 linguri de unt de cacao pentru a nu trebui sa-l pastrati in congelator.
In crema de portocale, ar merge de minune un ulei esential de portocale.
Va recomand cartea de retete in care veti gasi mai multe retete: https://aromedepoveste.ro/dulce-si-sarat/
Ganduri bune!