Sufleu de broccoli si conopida
Author:
Ingredients
- 1 kg broccoli
- 600 gr conopida
- 2 ceape medii
- 3 linguri smantana
- 3 oua de tara
- sare roz Himalaya
- piper negru proaspat
- 2 linguri pesmet
- Pentru sos am folosit:
- 70 ml vin alb
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- nucsoara dupa gust
- sare roz Himalaya
- piper negru proaspat
- lapte
Instructions
- Am taiat in buchetele atat broccoli cat si conopida. Atentie la codite, sa nu le lasati mari pentru ca se vor simti in sufleu.
- Dupa ce am curatat legumele, mi-a ramas aproximativ 550 gr brocoli si 500 gr conopida.
- Am spalat legumele in apa rece si am pus la fiert apa. Cand apa a fiert, am pus sare si conopida (conopida fierbe mai greu decat broccoli).
- Cand este aproape fiarta conopida, am adaugat si broccoli si am mai lasat la fiert aproximativ 6 minute, apoi am strecurat legumele si le-am lasat la racit.
- Pentru a vedea daca sunt fierte legumele, incercati cu furculita.
- In acest timp am batut albusurile spuma cu un varf de cutit de sare pana cand s-au intarit.
- Separat am facut sosul: am topit untul, am adaugat faina, am stins cu putin lapte, cat sa se formeze un sos mai gros si am adaugat vinul, sare, piper proaspat macinat si nucsoara. Tot timpul am amestecat cu telul la foc mic ca sa nu se faca cocoloase. Cand a fost gata sosul, l-am lasat la racit.
- Cand s-a racit conopida si broccoli, am adaugat ceapa care a fost calita in ulei de masline, sare si piper dupa gust, galbenusurile, smantana, sosul rece, albusurile batute spuma si am amestecat usor.
- Compozitia rezultata o punem intr-un vas care a fost tapetat cu unt si pesmet (eu am avut 3 vase mici pt sufleu si unul putin mai mare) si am introdus in cuptorul incins la 200 grade Celsius iar dupa ce a crescut sufleul am redus la 180 grade.
- Pentru a fi mai apetisant sufleul, am pastrat un buchetel de broccoli fiert, din care am rupt bucati mici si am pus pe deasupra, inainte de a introduce vasele in cuptor.
- In aproximatix 25-30 minute sufleul este gata; cand s-a racit putin poate fi servit cu iaurt sau smantana pe deasupra sau simplu.
- In masura in care va ramane sufleu si pentru a doua zi, acesta poate fi tinut la frigider si reincalzit cu usurinta, in cuptor.
Sa aveti spor!
bodyenergyaction says
Retetele tale, ma fac mereu Hungry! :)) foarte frumoase poze!
Arome de poveste says
Dupa atatea calorii consumate, o portie de sufleu e binevenita:)!
Multumesc mult pentru aprecieri.
Alina
World of Solitaire says
Arta, pur si simplu, iar gustul, un pacat!
Onu
Arome de poveste says
🙂
World of Solitaire says
🙂
Onu
Cossa says
O reteta care mi-a facut pofta de ceva legume! <3 O sa incerc si eu reteta saptamana aceasta, mai ales ca nu e greu de facut si ingredientele se gasesc destul de repede.
Arome de poveste says
Spor la treba si te mai astept!
Alina
Cossa says
Promit sa revin cu impresii!
Arome de poveste says
Oricand, cu placere!
Veronica sandu says
Ma intereseaza toate retetele ca mam lasat de carne si doresc sa gatesc retetele dum o seara buna sa aveti
Alina Stan says
Buna seara, gasiti pe blog retete ovo-lacto-vegetariene, retete de post dar si raw vegane.
Spor la gatit!