Sufleu de broccoli si conopida

Sufleu de broccoli si conopida

In Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina Stan11 Comments

Sufleu de broccoli si conopida
Pe lângă vitamine, broccoli este o legumă care oferă și alte substanțe, cel puțin la fel de importante, cum sunt magneziul și manganul. Broccoli este o sursă bogată de vitamine şi de componenti minerali – în special potasiu, acid folic, fier, beta-caroten.
Sufleu de broccoli si conopida
Nu stiu cum va descurcati voi cu cei mici ca sa ii convingeti sa consume broccoli si conopida, insa cei doi zmei ai mei sunt incantati de acest sufleu de broccoli si conopida :)  Poate il incercati si voi 😉
Sufleu de broccoli si conopida
 
Autor:
Ingrediente
  • 1 kg broccoli
  • 600 gr conopida
  • 2 ceape medii
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua de tara
  • sare roz Himalaya
  • piper negru proaspat
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru sos am folosit:
  • 70 ml vin alb
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • nucsoara dupa gust
  • sare roz Himalaya
  • piper negru proaspat
  • lapte
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am taiat in buchetele atat broccoli cat si conopida. Atentie la codite, sa nu le lasati mari pentru ca se vor simti in sufleu.
  2. Dupa ce am curatat legumele, mi-a ramas aproximativ 550 gr brocoli si 500 gr conopida.
  3. Am spalat legumele in apa rece si am pus la fiert apa. Cand apa a fiert, am pus sare si conopida (conopida fierbe mai greu decat broccoli).
  4. Cand este aproape fiarta conopida, am adaugat si broccoli si am mai lasat la fiert aproximativ 6 minute, apoi am strecurat legumele si le-am lasat la racit.
  5. Pentru a vedea daca sunt fierte legumele, incercati cu furculita.
  6. In acest timp am batut albusurile spuma cu un varf de cutit de sare pana cand s-au intarit.
  7. Separat am facut sosul: am topit untul, am adaugat faina, am stins cu putin lapte, cat sa se formeze un sos mai gros si am adaugat vinul, sare, piper proaspat macinat si nucsoara. Tot timpul am amestecat cu telul la foc mic ca sa nu se faca cocoloase. Cand a fost gata sosul, l-am lasat la racit.
  8. Cand s-a racit conopida si broccoli, am adaugat ceapa care a fost calita in ulei de masline, sare si piper dupa gust, galbenusurile, smantana, sosul rece, albusurile batute spuma si am amestecat usor.
  9. Compozitia rezultata o punem intr-un vas care a fost tapetat cu unt si pesmet (eu am avut 3 vase mici pt sufleu si unul putin mai mare) si am introdus in cuptorul incins la 200 grade Celsius iar dupa ce a crescut sufleul am redus la 180 grade.
  10. Pentru a fi mai apetisant sufleul, am pastrat un buchetel de broccoli fiert, din care am rupt bucati mici si am pus pe deasupra, inainte de a introduce vasele in cuptor.
  11. In aproximatix 25-30 minute sufleul este gata; cand s-a racit putin poate fi servit cu iaurt sau smantana pe deasupra sau simplu.
  12. In masura in care va ramane sufleu si pentru a doua zi, acesta poate fi tinut la frigider si reincalzit cu usurinta, in cuptor.

Sa aveti spor!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Sufleu de broccoli si conopida
Publicata pe
Nota medie
3.5 Based on 6 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Cossa

    O reteta care mi-a facut pofta de ceva legume! <3 O sa incerc si eu reteta saptamana aceasta, mai ales ca nu e greu de facut si ingredientele se gasesc destul de repede.

  2. Veronica sandu

    Ma intereseaza toate retetele ca mam lasat de carne si doresc sa gatesc retetele dum o seara buna sa aveti

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: