Banane glazurate cu ciocolata raw
Author:
Ingredients
- 2-3 banane feliate si inghetate
- sucul de la o lamaie mare
- [b]Pentru glazura de ciocolata avem nevoie:[/b]
- 25 gr ulei cocos topit la bain-marie
- 80 gr unt de cacao ecologic topit la bain-marie
- 20 gr gr cacao
- 1-2 linguri sirop de agave sau dupa gust
- putina sare
Instructions
- Bananele le-am taiat felii si am adaugat sucul de lamaie.
- Le-am pus apoi intr-o punga si le-am introdus in congelor pana cand au inghetat.
- Atentie cand asezati bananele in punga; asezati-le intr-un singur strat, deoarece odata inghetate, se vor lipi intre ele si nu veti reusi sa le desfaceti.
- Cat timp stau in congelator, pregatiti glazura de ciocolata.
- Topiti uleiul de cocos si untul de cacao la bain-marie. Nu trebuie sa depaseasca 40 grade Celsius.
- Adaugati cacao, indulcitor dupa gust si putina sare.
- Consistenta ciocolatei va trebui sa fie una asemanatoare cu cea a mierii, pentru a avea putere de acoperire a bananelor.
- Este bine ca dupa ce faceti ciocolata, sa o lasati putin pana cand devine mai vascoasa. Daca va grabiti, puteti sa o puneti cateva minute la frigider.
- Bananele inghetate se vor rostogoli prin glazura de ciocolata cu ajutorul unei furculite si se vor aseza pe un gratar.
Un desert perfect pentru zilele de vara 🙂
Leave a Reply