Branzoaice pufoase

Branzoaice pufoase

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Deserturi, Retete ovo-lacto-vegetariene by Alina Stan10 Comments

Branzoaice pufoase
Branzoaice pufoase
 

 

De obicei fac aceste branzoaice impreuna cu cei 2 copii. Iti trebuie ceva timp, asa ca un ajutor e binevenit 😉

Iata ce am folosit pentru 50 bucati:

Aluat:

  • 35 gr drojdie proaspata
  • 4 oua de tara
  • 60 gr zahar brut
  • 2 1/2 lingurite stevie pulbere (1 lgt stevie=50 gr zahar)
  • 400 ml lapte caldut (nu fierbinte)
  • 150 ml apa plata
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie (dupa gust)
  • 1 kg faina alba cernuta
  • 3 linguri ulei masline

Stevia este o planta cu frunze, mica, dulce de origine din America de Sud si este un inlocuitor al zaharului.

Eu am combinat zaharul cu stevia pulbere, insa daca folositi doar zahar, atunci veti pune 185 gr zahar in aluat.

Umplutura:

  • 1 kg branza dulce 
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingurita stevie pulbere (1 lingurita stevie pulbere =50 gr zahar brut)
  • 60 gr satfide inmuiate in apa calduta cu estenta de rom
  • 2 oua de tara
  • 2 lingurite de coaja de lamaie bio
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri gris
  • 1 ou pentru uns brazoaicele

Daca renuntati la stevie si folositi doar zahar, veti pune aproximativ 130 gr zahar in compozitia cu branza.

Mie nu imi plac produsele foarte dulci, asa ca poate veti simiti nevoia de mai mult zahar.

Acum sa va spun cum am procedat:

Am pus la dospit drojdia intr-un castron: drojdia sfaramata+1 lingurita zahar+2 linguri de apa calduta si am lasat cateva minute castronul pe calorifer la caldura.

In acest timp am batut ouale cu zaharul si stevia, apoi am adaugat laptele caldut, apa plata si praful de copt stins cu otet de mere sau lamaie.

Am adaugat aici si drojdia care s-a dospit intre timp, esenta de vanilie si treptat am pus si faina.

Am framantat totul, la final am adaugat si uleiul de masline.

Am acoperit aluatul cu un tifon si l-am lasat sa crasca, ferit, fara curenti de aer rece.

Intre timp am trecut sa facem umplutura de branza.

Am pus branza, zaharul, stafidele inmuiate (eu nu ma pus prea multe stafide) si galbenusurile (albusurile le batem separat)  si am mixat totul.

Am adaugat smantana si coaja de lamaie.

Am facut separat putin gris cu lapte, astfel incat sa ne iasa la final aproximativ 3 linguri de gris fiert si l-am adaugat la compozitia de branza.

La final batem albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si le adaugam la crema de branza de mai sus.

Acum ca am terminat si cu crema de branza, vom trece la intins aluatul.

Branzoaice

Noi am facut multe branzoaice, insa am mai dat si altora :)

Puteti pune doar jumatate din ingrediente si atunci veti avea o portie rezonabila de 25 bucati.

Deci, vom intinde aluatul; eu l-am impartit in 2 pentru ca era o cantitate cam mare.

Dupa ce intindem aluatul, il taiem in patrate de aproximatix 7-8 cm si punem cate o lingura de crema de branza in fiecare patrat iar apoi lipim colturile opuse ale patratului.

Eu am pus branzoaicele cu partea unde se suprapun colturile patratului in jos, pentru ca imi place mai mult cum arata. Atentie, apasati bine colturile sa nu se desfaca la copt.

Le punem in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele pentru ca vor mai creste si le lasam in tava, acoperite, inca 1 ora.

Cand timpul a trecut, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 15-20 minute.

Cand le scoateti din cuptor, incercati sa aveti rabdare sa se raceasca 😉

Spor!

THERMOMIX

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Branzoaice pufoase
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)

Comments

  1. Loredana Milu

    M-ai cucerit cu rețetele tale. Am făcut “prăjitura cu mere tăiate cubulețe” de multe ori de când am aflat-o de la tine, așa că sigur o să încerc și aceste brânzoaice. Yamyyy! Felicitări, pentru tot! :)

Leave a Comment