


Pentru 24 bucati de brioase am folosit:
- 5 oua de tara
- 180 gr zahar brut +2 lingurite stevie (sau 250 gr zahar brut)
- 600 gr iaurt
- 200 ml ulei cocos sau masline
- esenta de vanilie
- 450 – 500 gr faina alba cernuta
- 1 1/2 lingurita praf copt
- 1 lingurita otet de mere sau zeama lamaie
- un varf de cutit de sare
- 80 gr ciocolata tocata
- 2 lingurite scortisoara (sau dupa gust)
Cum am procedat: am batut galbenusurile cu zaharul si stevia (albusul il vom bate separat), apoi am pus si iaurtul. Am adaugat uleiul, putin cate putin si am mixat in continuare.
Punem faina cernuta (cand puneti faina, opriti mixerul ), esenta de vanilie, scortisora, praful de copt stins cu otet de mere sau lamaie, si omogenizam totul cu mixerul la viteza mica.
O parte din ciocolata tocata se adauga si ea (50 gr) iar restul de 30 gr se va pastra pentru a se presara deasupra brioselor.
Albusul il batem separat, spuma, cu un varf de cutit de sare si il adaugam la compozitia de mai sus. Putem folosi in continuare mixerul, insa la viteza mica.
Am pus in tava de briose, hartiile pentru briose si am pus in fiecare forma aproximativ 3 linguri de compozitie iar deasupra am presarat putina ciocolata.
Cantitatea de compozitie pusa in fiecare forma poate diferi in functie de marimea formei.
Am bagat tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius si am tinut pentru 12-15 minute (pana cand au crescut bine) iar apoi am redus la 180 grade Celsius si am mai lasat-o 5 minute. Atentie sa nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca se vor usca prea tare.
Consumati cu moderatie!
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta. Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!
Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui si prietenilor tai!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.
Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)






Comments
Brioșele astea merg la fix cu a mea cafea! 😎
Ai mare dreptate
Sunt înnebunită după brioşe! Mulţumesc pentru reţetă!
Cu mare drag!
Mor după dulciuri,după ce trec de dietă mă apuc și eu neapărat de făcut brioșe 😀
De facut, nu si de mancat?!

Si de mancat,neaparat 😀
Asa daaa!
Eu când văd așa frumusețe gastronomică, poftesc mai tare ca o gravidă!
Ai nimerit exact unde trebuie!
Nu, te-am păcălit, nu sunt gravidă. 😀
Am glumit!
Coincidență: amândoi am glumit.

Dar mâncărurile tale rămân wow! Fără glumă.
Multumesc!
Pe curand!