Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata

Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina Stan8 Comments

Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata
Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata
Amarntul face parte din categoria semintelor, seminte care sunt foarte micute. Amarantul se poate adauga ulterior in mancaruri dar aveti grija la faptul ca creaza o masa gelatinoasa. Are o textura asemanatoare cu grisul, si este potrivit pentru budinci sau supe.

De data aceasta am ales sa fac o budinca cu fructe exotice si ciocolata.

Pentru 4 portii generoase de budinca am folosit:

  • 150 gr amarant fiert
  • 4 linguri miere/sirop agave/sirop artar sau dupa gust
  • 1 mango bine copt (650 gr)
  • 2 banane bine copate
  • 1/2 lingurita scortisora
  • 4 lingurite cacao/carob sau dupa gust
  • 1 lingurita maca
  • 1/2 ananas (250 gr)
  • 8 lingurite fulgi de cocos
  • 40 gr goji
  • sucul de la jumatate de mandarina/portocala

Cum am procedat:

Am pus amarantul intr-o sita si l-am spalat bine cu apa rece.

Am pus aproximativ 500 ml apa la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat amarantul si am lasat la fiert 12 minute. Am oprit focul si am lasat vasul acoperit inca 10 minute, timp in care se va forma o masa gelatinoasa. Daca este prea multa apa, mai strecurati.

Cand s-a mai racit am adaugat  mierea.

Am pus in blender mango si ananas curatat si am procesat totul. Am pus aceste fructe in 70% din cantitatea de amarant fiarta.

In restul de 30% de amarant am pus bananele date prin blender, scortisoara, cacao si maca.

Puteti la fel de bine sa faceti toata cantitatea de amarant doar cu ananas si mango. Este alegerea voastra.

Compozitia o veti pune in pahare sau cupe de inghetata. Eu am pus in stratul de jos si de sus compozitia cu mango si ananas, iar la mijloc am pus compozitia de ciocolata.

Intre straturi am folosit un strat subtire de fulgi de nuca de cocos pentru a nu se intrepatrunde culorile.

Deasupra am facut un sos facut cu blenderul vertical, din fructe goji si sucul de la jumatate de mandarina.

Am dat budinca pentru o ora si jumatate la frigider.

Norocul meu ca am apucat sa fac poze! Baietii erau nerabdatori sa savureze desertul :)

Aceasta cu mai multa ciocolata este doar al meu 😉

Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata
 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Budinca din amarant cu mango, ananas, banane si ciocolata
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 4 Review(s)

Comments

  1. drstoica

    “De data aceasta am ales sa fac o budinca cu fructe exotice si ciocolata.” De data aceasta, ai ales excelent. Din nou. Ok, vreau, mulțumesc. :)

      1. drstoica

        Mai lasă-mă o viață să definitivez ce vreau din toate cele pe care le faci, te rog! Bine? :)

Leave a Comment