

Supa crema de ciuperci
Author:
Ingredients
- ulei masline
- 1 ceapa mare tocata (120 gr)
- 3-4 catei usturoi tocat
- 1 kg ciuperci champignon curatate si taiate in 4-5 (depinde de marimea lor)
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- supa legume (obtinuta prin fierberea a: 2 morcovi, 1 telina medie, 1 radacina patrunjrl, 1 radacina pastarnac, 1 ceapa)
- patrunjel
Instructions
- Am pus la fiert 1l de apa pentru a obtine supa de legume. Dupa ce a dat in clocot apa, am adaugat morcovii, telina, patrunjelul, pastarnacul, ceapa si sarea si am lasat la fiert. Cand au fost fierte legumele, am strecurat supa, dupa fierbere, ramanand aproximativ 800 ml de supa. Legumele din supa pot fi mancate ca atare, avand un gust dulceag.
- Intr-o cratita am pus la dinstuit ceapa, ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati mai mici, usturoiul, sarea si piperul. Am lasat pe foc mic 3-4 minute, iar apoi am adaugat supa de legume si am mai lasat sa fiarba 10-15 minute. Apoi pasam totul cu blenderul.
- Atentie la cantitatea de supa pe care o puneti peste ciuperci, pentru ca s-ar putea ca la final sa fie prea subtire consisitenta supei. Mie una, imi place ca supa crema sa fie mai groasa, adica cremoasa 🙂 Eu am pus doar 600 ml de supa de legume obtinuta.
- Eventual, puteti pastra o mica canititate din supa, iar dupa ce pasati ciupercile, veti vedea daca mai este nevoie sa adaugati.
- La final adaugam patrunjel si crutoane 🙂
Pofta buna si zile insorite!
Eu n-am ajuns aici din intamplare, ci am dat click pe linkul tau in urma comentariului primit pe blogul meu, insa … cand am intrat … am zis in simea mea un … wow!
Sincer imi place foarte mult ce vad pe aici si inca n-am terminat de “rasfoit”. Ai retete interesante si aspectuoase, care merita incercate.
Felicitari!
Multumesc, te mai astept cu drag!
Alina