
Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedica, fiind folosit in raceli, pentru inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra. Ceaiul de ghimbir este folosit si in curele de slăbire, fiind un bun antioxidant, ajutand la arderea grasimilor.

Ghimbirul conţine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc. De asemenea, ghimbirul oferă organismului vitalitate, ameliorează starea de greaţă, calmează durerile în gât, tratează indigestia, are un rol inflamator si ajută şi la oprirea dezvoltării celulelor cancerigene ovariene.
Ghimbirul poate fi folosit în cantitate moderata in preparare culinare, salate, deserturi sau băuturi. Daca este folosit în doze prea mari, ghimbirul provoacă arsuri intestinale. Mai multe despre ghimbir puteti citi aici.
- 1 l apa
- 40-50 gr radacina ghimbir (sau dupa gust)
- miere/sirop agave/sirop artar dupa gust
- zeama lamaie
- Am pus apa la fiert iar cand a dat apa in clocot, am adaugat ghimbirul spalat bine si feliat subtire. L-am lasat sa fiarba 2-3 minute si am oprit focul.
- L-am lasat sa stea acoperit timp de 30 minute iar apoi l-am strecurat.
- Gustul de ghimbir se simte destul de puternic.
- Se adauga lamaie iar cand s-a mai racit, se poate adauga si mierea.
Sanatate ca-i mai buna decat toate!
Leave a Reply