Dupa ce am savurat din plin sosul pesto si bruschetele cu pesto, am zis sa incerc si in varianta cu rucola 😉
Am facut un pate de rucola cu nuca, pe care il puteti folosi si ca sos pentru paste; daca doriti ca sosul pentru paste sa fie mai subtire, puneti mai mult ulei de malsine.
Rucola este folosita in curele de slabire si de dezintoxicare, fiind considerata eficienta in aceste domenii. Rucola a fost preluata din bucataria italiana, gasindu-se sub forma de salata, fie ca ingredient special pentru pizza, care se pune la sfarsitul coacerii sau impreuna cu patrunjelul tocat marunt, pentru a-i da gust si aroma si pentru a o face mai digerabila. Mai multe despre rucola puteti citi aici.
- 100 gr rucola
- 1/4 lingurita sare roz de Himalaya
- 70 gr nuca romaneasca (hidratata 4h)
- 20 gr muguri pin
- 3 catei usturoi (sau dupa gust)
- 50 ml ulei masline extravirgin
- Am pus in blender: rucola, sare, nuca inmuiata, muguri pin, usturoi si am procesat.
- Am dat jos compozitia de pe peretii vasului cu o spatula, am adaugat treptat uleiul de masline si am mai procesat putin.
Gelu Octavian says
Recomand la toata lumea sa incerce; am aflat de blogul tau accesand http://www.stiri100.ro si sa stii ca nu imi pare rau. Niste retete de mi se face pofta instant!!
aromedepoveste says
Multumesc pentru vizita 🙂
viki says
bun!!!! la frigider cam cite zile tine,daca stiti?!?!?
aromedepoveste says
Viki, il poti tine pana intr-o saptamana intr-un borcan inchis ermetic dar pune deaspura lui, in borcan, putin ulei de masline. Atentie la rucola, sa nu fie amara!
Carmen sandu says
Retetele tale sunt minunate !
Alina Stan says
Multumesc, Carmen.