Ciocolata raw vegan cu menta

Ciocolata raw vegan cu menta

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina Stan8 Comments

Ciocolata raw vegan cu menta
Ciocolata raw vegan cu menta
Ciocolata raw vegan cu menta
Am incercat-o si pe asta: ciocolata raw vegan cu menta. Am mai facut ciocolata cu nuci si fistic insa am zis sa schimb putin reteta, si sincera sa fiu am fost incantata de rezultatul obtinut.

Pentru 30 bucati de ciocolata am folosit:

  • 65 ml unt de cacao bio
  • 65 ml  ulei de cocos
  • 40 gr cacao alcalinizata
  • 60 ml sirop agave
  • un varf de cutit de sare Himalya
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 15 gr menta proaspata

Cum am procedat: untul de cacao si uleiul de cocos le-am topit pe bain-marin, am adaugat cacaoa si am amestecat cu telul, am adaugat siropul de agave, sarea si menta maruntita. Menta am maruntit-o la robotul cu lama in S.

In cazul in care nu va place menta, o puteti inlocui cu fistic, nuci, goji, etc.

Dupa ce am incorporat totul, ungem formele de ciocolata cu ulei de cocos, turnam in fiecare forma compozitia si le dam la congelator.

Dupa 40 minute veti avea cea mai buna ciocolata facuta in casa, cu ingrediente atent alese de voi!

 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Ciocolata raw vegan cu menta
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 4 Review(s)

Comments

  1. Mihaela Cirjan

    Buna dimineata!Pot folosi doar ulei de cocos si in locul celor 45 gr cacao alcalinizata pot folosi pudra de roscove?Multumesc

  2. dana

    arata minunat! curiozitatea mea este urmatoarea:cum de inimioarele au iesit atat de lucioase si floricelele mate? La gust sunt dementiale ,cu siguranta!!!!

    1. aromedepoveste

      Exact, la gust sunt dementiale! Unele au iesit lucioase, iar unele mate pentru ca difera materialul taviteleor de ciocolata 😉

  3. Loredana

    Buna! super rețeta, cred k eu greșesc ceva pot k ca se topesc foarte repede, trebuie sa le țin doar la congelator altfel nu rezista! S-a mai confruntat cineva cu problema aceasta? Mulțumesc!

    1. Author
      Alina Stan

      Loredana, daca folosesti gramajul din reteta pentru unt de cacao si ulei de cocos, ciocolata rezista foarte bine in frigider. La temperatura camerei nu rezista foarte bine. Aceasta reteta este facuta la inceputuirile mele cu testarile raw vegan:) Daca vrei sa tii ciocolata fara probleme la temperatura camerei, redu din uleiul de cocos, respectiv pune doar 25 grame. Daca te intereseaza, pe 1 aprilie am un atelier in care facem ciocolata si un tort raw. Iti las aici linkul cu toate detaliile: https://www.facebook.com/events/861155364025112/

Leave a Comment