



Pentru 30 bucati de ciocolata am folosit:
- 65 ml unt de cacao bio
- 65 ml ulei de cocos
- 40 gr cacao alcalinizata
- 60 ml sirop agave
- un varf de cutit de sare Himalya
- 2 lingurite extract de vanilie
- 15 gr menta proaspata
Cum am procedat: untul de cacao si uleiul de cocos le-am topit pe bain-marin, am adaugat cacaoa si am amestecat cu telul, am adaugat siropul de agave, sarea si menta maruntita. Menta am maruntit-o la robotul cu lama in S.
In cazul in care nu va place menta, o puteti inlocui cu fistic, nuci, goji, etc.
Dupa ce am incorporat totul, ungem formele de ciocolata cu ulei de cocos, turnam in fiecare forma compozitia si le dam la congelator.
Dupa 40 minute veti avea cea mai buna ciocolata facuta in casa, cu ingrediente atent alese de voi!
Bravo!
Multumesc.
Buna dimineata!Pot folosi doar ulei de cocos si in locul celor 45 gr cacao alcalinizata pot folosi pudra de roscove?Multumesc
Buna, pentru o consistenta si aroma buna, este nevoie de untul de cacao.
Pudra de cacao se poate inlocui cu cea de roscove.
Alina
arata minunat! curiozitatea mea este urmatoarea:cum de inimioarele au iesit atat de lucioase si floricelele mate? La gust sunt dementiale ,cu siguranta!!!!
Exact, la gust sunt dementiale! Unele au iesit lucioase, iar unele mate pentru ca difera materialul taviteleor de ciocolata 😉
Buna! super rețeta, cred k eu greșesc ceva pot k ca se topesc foarte repede, trebuie sa le țin doar la congelator altfel nu rezista! S-a mai confruntat cineva cu problema aceasta? Mulțumesc!
Loredana, daca folosesti gramajul din reteta pentru unt de cacao si ulei de cocos, ciocolata rezista foarte bine in frigider. La temperatura camerei nu rezista foarte bine. Aceasta reteta este facuta la inceputuirile mele cu testarile raw vegan:) Daca vrei sa tii ciocolata fara probleme la temperatura camerei, redu din uleiul de cocos, respectiv pune doar 25 grame. Daca te intereseaza, pe 1 aprilie am un atelier in care facem ciocolata si un tort raw. Iti las aici linkul cu toate detaliile: https://www.facebook.com/events/861155364025112/
Am incercat reteta. Am inlocuit siropul de agave cu miere, pentru ca amestecul nu mai era atat de fierbinte incat sa distruga proprietatile benefice ale acesteia. Am pus si extract de menta si coaja de portocala bio. Si… au iesit pur si simplu delicioase!! Recomand!
Sa va fie de bine! Ma bucur sa stiu ca sunt apreciate.