


Clatite cu hrisca si sirop de artar
Author:
Serves: 10 clatite
Ingredients
- 100 gr faina hrisca
- 50 gr faina ovaz
- un varf de cutit de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri ulei cocos
- 2 linguri zahar brut
- 250 ml lapte soia bio
- 2 linguri ulei cocos pentru tigaie
- banane, afine si zmeura pentru umplere
- sirop artar sau alt indulcitor preferat
Instructions
- Intr-un castron am pus faina de hrisca si faina de ovaz, sare, praful de copt, scortisoara, uleiul de cocos, zaharul si am turnat treptat laptele soia, amestecand continuu pana cand am incorporat tot laptele.
- Din compozitia obtinuta am luat cate 2 linguri, am pus in tigaia de ceramica unsa cu ulei de cocos si am lasat pe fiecare parte aproximativ 1 minut, la foc mediu.
- Le-am servit cu sirop de artar, banane feliate, afine si zmeura.
Notes
Au iesit 10 clatite cu un diametru de aproximativ 14 cm.


ce bine arataaa! 🙂
Multumesc 🙂
Foarte bune clătitele! Pana sa le încerc, hrisca mi se părea f rea la gust, dar ma bucur ca am descoperit o rețetă care sa ma facă sa o îndrăgesc 🙂
Ma bucur ca ti-au placut clatitele cu hrisca. La fel am patit si eu cu hrisca; primele 2 retete pe care le-am facut cu hrisca au fost un dezastru 🙂 Am incercat sa fac un pate raw dar nu mi-a placut deloc gustul.
Buna ziua. E vorba de faina de ovaz sau de orez? Si in loc de faina de hrisca se pot folosi fulgi de hrisca? Multumesc!
Multumesc. Acum am vazut eroarea din post legata de faina; am corectat. Este vorba despte faina de hrisca si faina de ovaz. Este nevoie de faina ca sa iasa compozitia de clatite. Eventual, fulgii de hrisca sa ii rasniti, obtinand astfel faina.