Inainte de a face aceasta reteta, am mai incercat 2 combinatii, insa nu mi-a placut rezultatul; se pare ca a treia oara a fost lozul castigator 🙂
Crakersii cu seminte sunt satiosi si pot inlocui painea la orice masa.
Crakersi cu seminte
Author:
Ingredients
- 150 gr seminte floarea soarelui hidratate peste nopate
- 30 gr seminte in hidratate peste noapte
- 5 rosii deshidratate
- 3 catei de usturoi
- 40 gr masline kalamata
- sare neiodata
- 100 gr seminte dovleac hidratate peste nopate
- 40 gr faina in proaspat macinata
- 2 linguri faina hrisca
Instructions
- Am pus in blender semintele de floarea soarelui si in, clatite si scurse, am adaugat rosiile deshidratate, usturoiul, maslinele, sare si am maruntit totul.
- Dupa ce le-am maruntit, am adaugat si semintele de dovleac si am mai procesat putin, astfel incat sa ramana bucatele mai mari.
- La final am incorporat faina de in si cea de hrisca, iar compozitia obtinuta am intins-o cu o spatula pe 2 tavi ale deshidratorului si le-am portionat. Am lasat crakersii peste nopate in deshidrator.
- Combinatia intre seminte-rosii deshidratate-masline a avut un real succes, de la cel mai mic, la cel mai mare 😉
Mihaela86 says
Foarte interesanta reteta, se pot face cumva si fara deshidrator?
Alina Stan says
Mihaela, se mai pot face la cuptor. Daca vrei sa fie raw vegan, ii lasi in cuptor cu usa putin deschisa la o temperatura de maxim 40 grade Celsius. Nu as putea sa-ti spun cat timp pentru ca nu am experimentat aceasta metoda. Daca vrei doar sa fie de post/vegan, atunci ii introduci in cuptor, cu usa inchisa si ii lasi pana cand s-au copt bine.