Crakersi cu seminte

Crakersi cu seminte

In Cum sa facem..., Mic dejun, Paine/Chifle/Batoane, Retete fara gluten, Retete raw, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

Acesti crakersi sunt facuti la deshidrator la o temperatura de 40 grade, tinuti in deshidrator peste noapte, insa puteti sa ii faceti si in cuptor cu usa intredeschisa, la cea mai joasa temperatura.

Inainte de a face aceasta reteta, am mai incercat 2 combinatii, insa nu mi-a placut rezultatul; se pare ca a treia oara a fost lozul castigator :)

Crakersii cu seminte sunt satiosi si pot inlocui painea la orice masa.

Crakersi cu seminte
 
Autor:
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in blender semintele de floarea soarelui si in, clatite si scurse, am adaugat rosiile deshidratate, usturoiul, maslinele, sare si am maruntit totul.
  2. Dupa ce le-am maruntit, am adaugat si semintele de dovleac si am mai procesat putin, astfel incat sa ramana bucatele mai mari.
  3. La final am incorporat faina de in si cea de hrisca, iar compozitia obtinuta am intins-o cu o spatula pe 2 tavi ale deshidratorului si le-am portionat. Am lasat crakersii peste nopate in deshidrator.
  4. Combinatia intre seminte-rosii deshidratate-masline a avut un real succes, de la cel mai mic, la cel mai mare ;)

 

 

Crakersi
 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Crakersi cu seminte
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Mihaela86

    Foarte interesanta reteta, se pot face cumva si fara deshidrator?

    1. Alina Stan

      Mihaela, se mai pot face la cuptor. Daca vrei sa fie raw vegan, ii lasi in cuptor cu usa putin deschisa la o temperatura de maxim 40 grade Celsius. Nu as putea sa-ti spun cat timp pentru ca nu am experimentat aceasta metoda. Daca vrei doar sa fie de post/vegan, atunci ii introduci in cuptor, cu usa inchisa si ii lasi pana cand s-au copt bine.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: