Fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Ciocolata, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan6 Comments

Fursecuri cu cacao, nuci pecan si banane
 

Pornind de la furscurile cu ovaz si banane, am ajuns la aceasta reteta de fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane.

Reteta de fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane este o reteta simpla, rapida, fursecurile obtinute fiind moi, numai bune de luat in pachetelul de scoala sau atunci cand pleaca intr-o excursie, sau de ce nu, la un ceai aromat 😉

Copiii au fost la fel de incantati ca si de cele cu ovaz si banane, insa noua, adultilor parca ne-au placut mai mult acestea 😉

Ingrediente necesare pentru 33 fursecuri:

  • 770 gr banane bine copate, pasate (cantitate neta, fara coaja)
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 75 gr nuci pecan tocate grosier
  • 220 gr fulgi ovaz fini, bio
  • putina sare
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2 lingurite cacao alcalinizata

Decor: 70 gr nuca pecan

Metoda: Am pus intr-un bol: bananele pasate, zeama de lamaie, nuca tocata grosier, fulgii de ovaz, sare, vanilie si cacao si am amestecat cu o spatula.

Din compozitia obtinuta am luat cu o lingura si am pus in tava, pe hartie de copt.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat-o aproximativ 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.

Mi-au iesit 33 fursecuri cu diamtru de 5-6 cm.

Daca ce le incercati, sa-mi spuneti care v-au placut mai mult: cele simple cu banane si ovaz sau cele cu cacao, nuci pecan si banane?

 

Fursecuri cu cacao, nuci pecan si banane

THERMOMIX

Daca si tie iti place sa mananci bine si sa ai control asupra ingredientelor, insa nu vrei sa petrecei mult timp in bucatarie, atunci Thermomix este ceea ce ai nevoie. Il folosesc de 6 ani si este "Chef-ul" meu preferat.  Thermomix te ghideaza pas cu pas la fiecare reteta, garantandu-ti rezultate minunate. Gateste, toaca, mixeaza astfel incat tu sa petreci mai mult timp cu familia si prietenii.

Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)

Comments

  1. Mihaela

    Servus Alina,

    am dat azi, în pauza de masa, din întamplare peste Blog-ul tau. Sincer nu prea mai citesc Blog-urile / Seit-urile în româneste, dar chiar îmi place blog-ul tau. Felicitari!
    Eu am o alta reteta de fursecuri cu ovaz (two ingredients cookies), pe care o folosesc f. des si sincer fursecurile dispar asa de repede ca nu nici nu prea apuc sa le gust. O poti gasi aici: http://kochkarussell.com/two-ingredient-cookies/

  2. Francisca

    Buna Alina,
    Iti multumesc frumos pentru reteta. Imi spui te rog ce consistenta trebuie sa aibă amestecul inainte de punerea in tava, pentru a le baga la copt?

    Multumesc frumos.

    Hristos a inviat!

    1. Author
      Alina Stan

      Adevarat a inviat!
      Consistenta trebuie sa fie una densa, se ia cu lingura si pun in tava ca si niste gramajoare.
      Daca este prea lichida, mai pune 1-2 linguri fulgi ovaz.
      Alina

Leave a Comment