Pornind de la furscurile cu ovaz si banane, am ajuns la aceasta reteta de fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane.
Reteta de fursecuri cu nuci pecan, cacao si banane este o reteta simpla, rapida, fursecurile obtinute fiind moi, numai bune de luat in pachetelul de scoala sau atunci cand pleaca intr-o excursie, sau de ce nu, la un ceai aromat 😉
Copiii au fost la fel de incantati ca si de cele cu ovaz si banane, insa noua, adultilor parca ne-au placut mai mult acestea 😉
Ingrediente necesare pentru 33 fursecuri:
- 770 gr banane bine copate, pasate (cantitate neta, fara coaja)
- 2 lingurite zeama lamaie
- 75 gr nuci pecan tocate grosier
- 220 gr fulgi ovaz fini, bio
- putina sare
- 1/2 lingurita vanilie
- 2 lingurite cacao alcalinizata
Decor: 70 gr nuca pecan
Metoda: Am pus intr-un bol: bananele pasate, zeama de lamaie, nuca tocata grosier, fulgii de ovaz, sare, vanilie si cacao si am amestecat cu o spatula.
Din compozitia obtinuta am luat cu o lingura si am pus in tava, pe hartie de copt.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat-o aproximativ 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
Mi-au iesit 33 fursecuri cu diamtru de 5-6 cm.
Daca ce le incercati, sa-mi spuneti care v-au placut mai mult: cele simple cu banane si ovaz sau cele cu cacao, nuci pecan si banane?
Alexandra says
Fffffff tare site-ul
felicitari!!!!
Alina Stan says
Multumesc, Alexandra! Te astept cu rezultatul retetelor 😉
Paste linistit!
Mihaela says
Servus Alina,
am dat azi, în pauza de masa, din întamplare peste Blog-ul tau. Sincer nu prea mai citesc Blog-urile / Seit-urile în româneste, dar chiar îmi place blog-ul tau. Felicitari!
Eu am o alta reteta de fursecuri cu ovaz (two ingredients cookies), pe care o folosesc f. des si sincer fursecurile dispar asa de repede ca nu nici nu prea apuc sa le gust. O poti gasi aici: http://kochkarussell.com/two-ingredient-cookies/
Alina Stan says
Buna Mihaela, Trebuie sa incerc si reteta ta 🙂
Francisca says
Buna Alina,
Iti multumesc frumos pentru reteta. Imi spui te rog ce consistenta trebuie sa aibă amestecul inainte de punerea in tava, pentru a le baga la copt?
Multumesc frumos.
Hristos a inviat!
Alina Stan says
Adevarat a inviat!
Consistenta trebuie sa fie una densa, se ia cu lingura si pun in tava ca si niste gramajoare.
Daca este prea lichida, mai pune 1-2 linguri fulgi ovaz.
Alina