Crema de pastarnac cu ghimbir
Author:
Serves: 6 portii
Ingredients
- 1 l supa de legume (am obtinut-o prin fierberea pentru 25-30 minute a 1,25 l apa cu sare, 1 ceapa, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, 1 morcov mare)
- 3 linguri ulei masline
- 120 gr ceapa tocata (2 bucati)
- 200 gr cartofi tocati (1 cartof maricel)
- sare dupa gust
- 850 gr pastarnac tocat
- 1/4 lingurita coriandru
- 10 gr radacina ghimbir dat pe razatoare
- 1/2 lingurita turmeric
Instructions
- Am pus uleiul si ceapa intr-o oala si am lasat la inabusit.
- Am adaugat cartoful curatat, spalat si taiat cubulete, putina sare si am mai lasat 3 minute pe foc.
- Am adaugat si pastarnacul curatat, spalat si tocat, coriandrul, ghimbirul, turmericul si am lasat la inabusit inca 4-5 minute.
- Dupa acest timp am pus o parte din supa de legume si am lasat totul la fiert; aproximativ 15 minute.
- Cand au fost fierte legumele, am luat oala de pe foc, am pasat totul cu blenderul si am mai adaugat si restul de supa de legume.
- In functie de cum doriti consistenta supei, mai adaugati sau nu apa/supa si mai dati un clocot.
O alta supa crema delicioasa pe care m-am gandit sa o impartasesc cu voi este supa crema de pastarnasc. Mi-am zis sa nu o las simpla, asa ca am adaugat ghimbir, coriandru si turmeric, si bine am facut 😉 Mai adaugati niste crutoane sau o felie de paine de seacara, daca tineti la dieta, si gata pranzul sau de ce nu cina ?!
Leave a Reply