Spanacul este o planta anuala, uneori si bianuala iar preparatele din frunze de spanac actioneaza ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afectiuni, precum hipertensiunea arteriala, tusea, rahitismul, acneea, anemia.
Mazarea face parte din familia leguminoaselor. Pe langa utilizarea mazarei in preparatele culinare, aceasta se foloseste si ca remediu natural la tratamentul osteoporozei, hipertensiunii arteriale, constipatiei, diabetului etc.
- 700 ml supa legume
- ulei masline
- 100 gr ceapa tocata (2 cepe medii)
- 45 frunze de menta (30 frunze+15 frunze)
- 3 catei usturoi mari romanesti
- 260 gr mazare
- 125 gr spanac proaspat (cantitate neta-curatat)
- sare dupa gust
- Supa de legume am obtinut-o prin fierberea timp de 30 minute a unui litru de apa cu sare, 1 morcov mare, 1 pastarnac mediu, 1 patrunjel mediu, 1 telina mica, 1 ceapa medie.
- Dupa cele 30 minute de fierbere, am strecurat supa. Legumele ramase (mai putin ceapa), eu le mananc cu putin ulei de masline si piper; incercati si voi, poate va plac si voua.
- Am pus intr-o cratita putin ulei de masline si ceapa si am lasat la inabusit.
- Cand ceapa a devenit moale, am adaugat usturoiul tocat, 30 frunzele de menta (restul de 15 fruze le adaugam la sfarsit) si am lasat 30 secunde pe foc.
- Am adaugat si cei 700 ml de supa de legume, mazarea si am lasat la fiert pana cand mazarea a fost fiarta, aproximativ 7-8 minute.
- Cand mazarea a fost fiarta, am adaugat spanacul curatat si spalat si am lasat sa dea 2-3 clocote.
- Am luat cratita deoparte, am adaugat restul de 15 frunze de menta si am pasat totul cu blenderul.
- Adaugati sare daca mai aveti nevoie.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Maz%C4%83re
http://ro.wikipedia.org/wiki/Spanac
Andrada says
Buna,
Am pregatit aceasta supa crema zilele trecute si a fost delicioasa! O combinatie inspirata de ingrediente.
Alina Stan says
Multumesc, Andrada. Ma bucur ca ti-a placut combinatia ingredientelor.
Te mai astept si iti doresc un weekend placut!