Rasfoind internetul am dat peste aceasta reteta cu conopida, miere si salvie la cuptor. Reteta am gasit-o pe whiskaffair.com si am pus-o imediat in aplicare, cu mici modificari. Ce ziceti, o incercati si voi?
Conopida este saraca in calorii, contine multe fito-chimicale anti-canceroase, potasiu, vitaminele B, B2, C, calciu, magneziu şi fier.
Conopida cu miere si salvie la cuptor
Author:
Ingredients
- 1 kg conopida
- sare si piper dupa gust
- 3 linguri ulei extravirgin
- 2 linguri miere salcam
- 20 frunze salvie
- 5 catei usturoi zdrobiti
Instructions
- Metoda:
- Am taiat conopioda in bucati mai mici (dupa ce am curatat-o a mai ramas doar 550 gr de conopida).
- Am spalat-o si am lasat-o la zvantat pe un prosop de hartie.
- Intr-un bol am mixat uleiul de masline cu miere, sare si piper.
- Am pus bucatile de conopida intr-un castron si am pus peste ele amestecul de mai sus.
- Am amestecat bine, astfel incat amestecul sa cuprinda toata conopida.
- Conopida astfel pregatita am asezat-o in tava aragazului pe hartie de copt.
- Peste conopida am asezat frunzele de salvie si usturoiul zdrobit.
- Am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat aproximativ 15-20 minute la o temperatura de 200 grade Celsius.
- Dupa acest timp am amestecat cu o spatula si am mai lasat pentru 10 minute la program de ventilatie.
Daca vreti sa mai incercati si alte preparate cu conpoida, va recomand 2 supe creme delicioase si cremoase: supa crema de conopida cu praz sau supa crema brocoli si conopida.
Pofta buna s-aveti!
Mihai says
Doar o mica corectura de facut:
schimbat cu salvie la ingrediente “20 frunze stevie”.
Alina Stan says
Multumesc pentru atentionare, Mihai. Am facut modificarea 🙂