Tort raw cu nuci pecan, maca si ciocolata

tort raw, tort raw vegane, tort rae retete

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina Stan1 Comment

Acest tort raw cu nuci pecan, maca si ciocolata l-am improvizat in momentul in care m-am vazut cu o cantitate maricica de pulpa de migdale si caju, ramasa in urma strecurarii laptelui. Este un tort econom, sa-i zic asa, cu o aroma placuta de nuci si maca.

Maca este cultivata de secole ca aliment si planta medicinala deoarece are proprietati nutritive si afrodisiace exceptionale. Maca face parte din familia cruciferelor (varza, ridichie, nap), poate fi de culoare galbena, maronie, bej sau rosiatica. Frunzele plantei seamană cu cele ale patrunjelului. Pentru incasi, maca era o planta sacra, un aliment complet, care permitea populatiei sa reziste mai usor intemperiilor vremii de pe analtele platouri ale Anzilor.

Maca este bogată în proteine, conține glucozinolati, acizi aminati (lizina, metionina, triptofan), oligo-elemente (fier, zinc, cupru, sodiu, potasiu, calciu si iod) dar si substante care actionează direct asupra sistemului hormonal, atat la barbati cat si la femei.

Tort raw cu nuci pecan, maca si ciocolata
 
Autor:
Portii: 8-9
Ingrediente
  • Ingrediente blat:
  • 50 gr curmale hidratate 30 minute
  • 40 gr fulgi ovaz
  • 40 gr nuci pecan hidratate 6 ore
  • 15 ml unt cacao bio topit la bain-marie
  • 5 gr maca pudra (1 lingurita)
  • 1 lingurita fulgi cocos
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr pulpa migdale ramasa de la laptele de migdale
  • 150 gr pulpa caju ramasa de la laptele de caju
  • 100 gr curmale hidratate 30 minute
  • 15 gr maca pudra (3 lingurite)
  • 60 gr unt cacao topit la bain-marie
  • 8 linguri lapte de caju (puteti inlocui cu apa)
  • ½ lingurita cacao alcalinizata
  • Ingrediente glazura:
  • 40 gr ulei cocos topit
  • 2-3 lingurite cacao alcalinizata
  • 2-3 linguri sirop agave sau alt indulcitor
  • un praf de sare
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in robot (Thermomix) curmalele, fulgii de ovaz, nucile pecan, pudra maca si untul de cacao topit si am procesat pana cand am obtinut consistenta dorita pentru blat.
  2. Am presarat fulgii de cocos in tava cu pereti detasabili, cu diametru de 16 cm si am intins compozitia, presand bine cu mainile.
  3. Daca compozitia este lipicioasa, umeziti mainile cu apa rece pentru a putea lucra mai usor.
  4. Am introdus tava cu blatul in congelator pana cand am facut crema.
  5. Am pus in robot (Thermomix) pulpa de migdale si pulpa caju ramasa de la lapte.
  6. Daca sunteti interesati in laptele de caju sau migdale, va las aici pasii obtinerii: lapte caju si lapte migdale.
  7. Peste pulpa de migdale si caju am adaugat curmale hidratate, untul de cacao, maca pudra, laptele de caju (sau apa), cacao si am procesat totul pana cand am obtinut o crema fina.
  8. Crema obtinuta am asezat-o peste blat, miscand tava, astfel incat sa se niveleze crema.
  9. Am pus tava la congelator pentru aproximativ 2-3 ore pana s-a intarit bine compozitia. Nu e nevoie sa se congeleze.
  10. Cand a fost suficient de tare compozitia, am scos peretii detasabili de la tava si am pus tortul in frigider.
  11. Pentru a obtine glazura, am pus intr-un castron uleiul de cocos topit, am adaugat cacao, sirop agave si sare si am amestecat bine cu telul.
  12. Glazura am pus-o usor peste tort, lasand sa curga si pe margini.
  13. Daca nu vreti sa se prelinga glazura pe marginile tortului, atunci nu scoateti marginea detasabila a formei de tort. Puneti glazura si lasati sa se intareasca putin.
  14. Tortul se pastreaza in frigider la o temperatura de aproximativ 5 grade Celsius.

retete raw veganeretete tort raw vegan cu ciocolata

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Tort raw cu nuci pecan, maca si ciocolata
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Marvomil

    Cineva o să mă aibă pe conștiință cu dulciurile astea… 😀

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: