Drob de ciuperci vegetarian

drob vegetarian, drob cu ciuperci, drob de ciuperci, drob cu legume

In Aperitive/Gustari, Retete fara gluten, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete sarate by Alina Stan13 Comments

Pentru cei care nu consuma carne sau pur si simplu vor sa schimbe ceva, aceasta reteta de drob cu ciuperci poate inlocui cu succes clasicul drob care se pregateste cu ocazia sarbatorilor pascale. Este o reteta simpla, usor de facut si gustoasa.

drob cu ciuperci, drob vegetarian

Drob de ciuperci vegetarian
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • ulei masline
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 120 gr ceapa verde (7 fire)
  • 70 gr usturoi verde (4 fire)
  • 200 gr morcovi (2 morcovi)
  • sare dupa gust
  • piper negru, proaspat macinat dupa gust
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 2-3 legaturi mari de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • 50 gr faina de naut
  • 3 oua de tara sau 3 lingurite seminte in rasnite
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am curatat si spalat ciupercile champignion si pleurotus si le-am lasat 30 minute la zvantat pe un prosop de hartie.
  2. In acest timp am pus intr-un wok de ceramica, uleiul de masline, ceapa verde tocata si am lasat 1 minut pe foc.
  3. Am adaugat usturoiul verde tocat si am mai lasat 1 minut pentru a se inmuia putin.
  4. Am adaugat morcovul ras pe razatoarea mare, sare si piper, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 2 minute.
  5. Am pus ciupercile zvantate in robot (Thermomix) si le-am maruntit.
  6. Ciupercile tocate le-am adaugat in wok peste ceapa, usturoi si morcov si le-am lasat aproximativ 5 minute pe foc pentru a se evapora sucul pe care il lasa.
  7. Aceasta compozitie am asezat-o intr-o strecuratoare pentru a se scurge si am lasat-o sa se raceasca.
  8. Cand s-a racit bine compozitia, am adaugat patrunjelul tocat, mararul tocat, cimbrul uscat, faina de naut (am macinat nautul pentru a face faina) si am amestecat.
  9. Tot aici am incorporat si galbenusurile.
  10. Albusurile le-am batut spuma, separat, cu putina sare si le-am adaugat in castron la final, incorporandu-le usor cu spatula.
  11. Compozitia obtinuta am asezat-o intr-o tava de 30x12 cm cu hartie de copt.
  12. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit si am lasat drobul 40 minute in cuptor la o temperatura de 180 grade Celsius.
  13. Dupa cele 40 minute am lasat drobul in cuptor inca 30 minute, cu focul inchis si cu usa deschisa.
  14. Cand drobul s-a racit bine, l-am scos din tava.
Notite
Acest drob se poate face si fara oua.
In loc de oua, puteti folosi 3 lingurite de seminte de in rasnite si 6 linguri de apa, pe care le veti lasa sa stea 20-30 minute.

Te astept pe 21.04.2018 la atelierul cu mini torturi raw si ciocolata! Toate detaliile evenimentului le gasesti aici.

drob de legume, drob cu legume, drob cu ciuperci, drob vegetariandrob vegetariandrob cu legume, drob cu ciuperci

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Drob de ciuperci vegetarian
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
4 Based on 27 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Simona

    Ce bine arata!!!! L-am trecut pe meniul de Paste, si cred ca astazi il fac. As incerca cu ovaz sau chia in loc de oua – sper sa iasa la fel de bun :)

    1. Alina Stan

      Buna Alina!
      Iti multumesc pentru vizita si felicitari :) Te mai astept.
      Iti doresc un Paste fericit!

  2. Doinita

    Buna Alina!
    Am facut acest drob de Paste. A fost minunat doar ca in loc de oua am pus drojdie inactiva. Imi plac la nebunie prezentarile preparatelor tale , le ador.Am mai incercat si cate o reteta :) dulce.
    Te felicit si sper sa mai gasesc multe retete si de acum inainte. O seara minunata !

    1. Alina Stan

      Buna Doinita!
      Iti multumesc ca impartasesti cu noi experienta ta. Ma bucur sa stiu ca cei care viziteaza blogul pun in practica preparatele care ii atrag.
      Te mai astept cu pareri :)
      O zi frumoasa!

  3. dan

    Felicitari pentru blog si mai ales pentru retete. Continua sa faci ceea ce-ti place, pentru ca noua, cititorilor tai, ne place ce faci tu. Am o mica rectificare pe care nu ar trebui sa o iei in nume de rau. Termenul de vegetarian pe care il folossti pentru drob este gresit. Nu poti spune ca este un drob vegetarian daca ai pus oua. Termenul vegetaria inseamna doar produse bazate, exclusiv, pe alimente de origine vegetala. Termenele, gen, ovo-vegetarian, lacto-vegetarian ei alte asemene aberatii au fost inventate de oamnei care se agata prosteste si cu mandrie de moda de a fi vegetarian, fara sa inteleaga ca folosind aceste termene sau folosind termenul vegetarian in asociere cu produse de origine animala, contribuie la marea confuzie din jurul vegetarianismului ca stil de viata. Totul este foarte simplu. Nu poti sa te numesti vegetarian dar sa spui ca mai mananci din cand in cand oua, lacatate sau carne de peste. Eu respectec ceea ce faci tu. Daca poti si vrei, respecta si tu, termenii. Prin blogul acesta, tu esti formatoare de idei si opinii. Nu cred ca vrei sa contribui la marea confuzie a termenelor de vegetarian, vegan sau raw vegan. Mult succes in continuare.

  4. Pingback: Drob vegan de hrisca - Arome de poveste

  5. Dorina

    Pentru ceea ce faci si pui la dispozitia altora, tot respectul draga Alina!
    Iti multumim pentru Blog!
    God bless you!

    1. Author
      Alina Stan

      Dorina, iti multumesc si eu. Primesc cu bucurie parerile celor care urmaresc blogul.
      Blogul este pentru mine cel de-al treilea copil in care am investit multa dragoste, pasiune si timp. Il iubesc!

  6. Pingback: Meniu vegan de Paste - Arome de poveste

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: