
Pentru cei care nu consuma carne sau pur si simplu vor sa schimbe ceva, aceasta reteta de drob cu ciuperci poate inlocui cu succes clasicul drob care se pregateste cu ocazia sarbatorilor pascale. Este o reteta simpla, usor de facut si gustoasa.
- ulei masline
- 500 gr ciuperci champignon
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 120 gr ceapa verde (7 fire)
- 70 gr usturoi verde (4 fire)
- 200 gr morcovi (2 morcovi)
- sare dupa gust
- piper negru, proaspat macinat dupa gust
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2-3 legaturi mari de patrunjel
- 2 legaturi de marar
- 50 gr faina de naut
- 3 oua de tara sau 3 lingurite seminte in rasnite
- Am curatat si spalat ciupercile champignion si pleurotus si le-am lasat 30 minute la zvantat pe un prosop de hartie.
- In acest timp am pus intr-un wok de ceramica, uleiul de masline, ceapa verde tocata si am lasat 1 minut pe foc.
- Am adaugat usturoiul verde tocat si am mai lasat 1 minut pentru a se inmuia putin.
- Am adaugat morcovul ras pe razatoarea mare, sare si piper, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 2 minute.
- Am pus ciupercile zvantate in robot (Thermomix) si le-am maruntit.
- Ciupercile tocate le-am adaugat in wok peste ceapa, usturoi si morcov si le-am lasat aproximativ 5 minute pe foc pentru a se evapora sucul pe care il lasa.
- Aceasta compozitie am asezat-o intr-o strecuratoare pentru a se scurge si am lasat-o sa se raceasca.
- Cand s-a racit bine compozitia, am adaugat patrunjelul tocat, mararul tocat, cimbrul uscat, faina de naut (am macinat nautul pentru a face faina) si am amestecat.
- Tot aici am incorporat si galbenusurile.
- Albusurile le-am batut spuma, separat, cu putina sare si le-am adaugat in castron la final, incorporandu-le usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta am asezat-o intr-o tava de 30×12 cm cu hartie de copt.
- Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit si am lasat drobul 40 minute in cuptor la o temperatura de 180 grade Celsius.
- Dupa cele 40 minute am lasat drobul in cuptor inca 30 minute, cu focul inchis si cu usa deschisa.
- Cand drobul s-a racit bine, l-am scos din tava.
Te astept pe 21.04.2018 la atelierul cu mini torturi raw si ciocolata! Toate detaliile evenimentului le gasesti aici.
Ce bine arata!!!! L-am trecut pe meniul de Paste, si cred ca astazi il fac. As incerca cu ovaz sau chia in loc de oua – sper sa iasa la fel de bun 🙂
Buna idee cu ovaz si chia 🙂 Spor la gatit si un Paste fericit!
Ai un blog culinar super. Imi plac prezentarile preparatelor tale. Felicitari!
Buna Alina!
Iti multumesc pentru vizita si felicitari 🙂 Te mai astept.
Iti doresc un Paste fericit!
Buna Alina!
Am facut acest drob de Paste. A fost minunat doar ca in loc de oua am pus drojdie inactiva. Imi plac la nebunie prezentarile preparatelor tale , le ador.Am mai incercat si cate o reteta 🙂 dulce.
Te felicit si sper sa mai gasesc multe retete si de acum inainte. O seara minunata !
Buna Doinita!
Iti multumesc ca impartasesti cu noi experienta ta. Ma bucur sa stiu ca cei care viziteaza blogul pun in practica preparatele care ii atrag.
Te mai astept cu pareri 🙂
O zi frumoasa!
Felicitari pentru blog si mai ales pentru retete. Continua sa faci ceea ce-ti place, pentru ca noua, cititorilor tai, ne place ce faci tu. Am o mica rectificare pe care nu ar trebui sa o iei in nume de rau. Termenul de vegetarian pe care il folossti pentru drob este gresit. Nu poti spune ca este un drob vegetarian daca ai pus oua. Termenul vegetaria inseamna doar produse bazate, exclusiv, pe alimente de origine vegetala. Termenele, gen, ovo-vegetarian, lacto-vegetarian ei alte asemene aberatii au fost inventate de oamnei care se agata prosteste si cu mandrie de moda de a fi vegetarian, fara sa inteleaga ca folosind aceste termene sau folosind termenul vegetarian in asociere cu produse de origine animala, contribuie la marea confuzie din jurul vegetarianismului ca stil de viata. Totul este foarte simplu. Nu poti sa te numesti vegetarian dar sa spui ca mai mananci din cand in cand oua, lacatate sau carne de peste. Eu respectec ceea ce faci tu. Daca poti si vrei, respecta si tu, termenii. Prin blogul acesta, tu esti formatoare de idei si opinii. Nu cred ca vrei sa contribui la marea confuzie a termenelor de vegetarian, vegan sau raw vegan. Mult succes in continuare.
Buna, Se poate inlocui faina de naut cu alta faina?
Sigur, faina de naut se poate inlocui cu orice tip de faina.
Pentru ceea ce faci si pui la dispozitia altora, tot respectul draga Alina!
Iti multumim pentru Blog!
God bless you!
Dorina, iti multumesc si eu. Primesc cu bucurie parerile celor care urmaresc blogul.
Blogul este pentru mine cel de-al treilea copil in care am investit multa dragoste, pasiune si timp. Il iubesc!
Daca are oua nu mai evegan , e drob vegetarian .
Buna,
asa si este.
Este o reteta de drob vegetarian in care produsele animale pot fi inlocuite conform instructiunilor din reteta.
Alina