Prazul este compus din aproximativ 90% apa si contine fibre dietetice, minerale, si vitamine. Poate fi folosit in supe, ciorbe, tocanite, salate sau sosuri. Odata fiert, gustul lui devine dulceg.
Crema de conopida cu praz
Author:
Ingredients
- 700 ml supa de legume (o obtinem prin fierberea intr-un litru de apa cu sare pentru 30 minute a unui morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina mica)
- ulei
- 400 gr conopida (cantitate neta-deja curatata)
- 250 gr praz (cantitate neta-deja curatat)
- sare Himalaya dupa gust
Instructions
- Mai intai am pus la fiert legumele (morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, sare) intr-un litru de apa cu sare pentru a obtine supa de legume.
- Am curatat si taiat conopida in buchetele mai mici pentru a o putea spala.
- La fel am procedat si cu prazul.
- Intr-o cratita am pus ulei si prazul tocat (bucati de 1 cm) si l-am lasat la foc mic aproximativ 4 minute, pana cand s-a inmuiat putin.
- Am adaugat peste praz supa de legume (aproximativ 700 ml) si conopida in bucati mai mici. Am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-au patruns legumele, aproximativ 10-12 minute.
- Cand legumele au fost fierte, am luat cratita de pe foc si am pasat totul in blender.
- Daca mai este nevoie mai adaugati sare.
Notes
In functie de preferinte, mai puteti adauga putina apa si mai dati un clocot.[br]Eu am lasat-o exact asa pentru ca imi place supa crema mai densa.
parbrize says
ce simplu si delecios arata
Dana Constantin says
Buna Alina. Vroiam sa te intreb de unde ai craticioarele astea minunate, cred ca unele sunt de la “le creuset”, asa-i? Dar restul? Sunt frumoase foc!
Mersi mult
aromedepoveste says
Dana, nu sunt de la “le creuset”; mi-ar fi dat bugetul peste cap 🙂
Sunt stranse de-a lungul timpului, cumparate din diverse orase/tari, amintiri, unele primite.
Juakin says
Draga Alina, te citesc pe-ndeleteee :). Ma uitam sambata dimineata la “Ce se intampla doctore?” si printre altele, o domnisoara povestea despre o reteta luata de la tine de pe blog :D. Felicitari!
worldofsolitaire says
Alina,
Eu nu te mai întreb nimic.
Înghit în sec!
Onu
aromedepoveste says
Hai, fa-ti curaj si incearca un preparat 🙂