Crema de conopida cu praz

supa-crema-conopida- praz

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post), Supe/Ciorbe by Alina Stan7 Comments

Cu aceasta supa crema de conopida cu praz i-am cucerit pe cei mici, care nu erau mari fani, conopida. Astfel ca la scurta lor lista de mancaruri cu conopida, printre care se numara Orez Biryani si Sufleu de broccoli  si conopida, am adaugat si aceasta reteta. Dulceata prazului se combina perfect cu gustul conopidei :)
crema-de-conopida-si-praz
Conopida este saraca in calorii, bogata in vitamina C, fiind o sursa buna de minerale. O putem consuma gatita sau in stare cruda in salate. O reteta delicioasa in care am folosit conopida cruda este Cus-cus” cu conopida si brocolii; poate o incercati 😉

Prazul este compus din aproximativ 90% apa si contine fibre dietetice, minerale, si vitamine. Poate fi folosit in supe, ciorbe, tocanite, salate sau sosuri. Odata fiert, gustul lui devine dulceg.

ccrema-de-conopida-cu-praz

Crema de conopida cu praz
 
Autor:
Ingrediente
  • 700 ml supa de legume (o obtinem prin fierberea intr-un litru de apa cu sare pentru 30 minute a unui morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina mica)
  • ulei
  • 400 gr conopida (cantitate neta-deja curatata)
  • 250 gr praz (cantitate neta-deja curatat)
  • sare Himalaya dupa gust
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Mai intai am pus la fiert legumele (morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, sare) intr-un litru de apa cu sare pentru a obtine supa de legume.
  2. Am curatat si taiat conopida in buchetele mai mici pentru a o putea spala.
  3. La fel am procedat si cu prazul.
  4. Intr-o cratita am pus ulei si prazul tocat (bucati de 1 cm) si l-am lasat la foc mic aproximativ 4 minute, pana cand s-a inmuiat putin.
  5. Am adaugat peste praz supa de legume (aproximativ 700 ml) si conopida in bucati mai mici. Am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-au patruns legumele, aproximativ 10-12 minute.
  6. Cand legumele au fost fierte, am luat cratita de pe foc si am pasat totul in blender.
  7. Daca mai este nevoie mai adaugati sare.
Notite
In functie de preferinte, mai puteti adauga putina apa si mai dati un clocot.
Eu am lasat-o exact asa pentru ca imi place supa crema mai densa.

supa-crema-conopida- praz

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Crema de conopida cu praz
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Dana Constantin

    Buna Alina. Vroiam sa te intreb de unde ai craticioarele astea minunate, cred ca unele sunt de la “le creuset”, asa-i? Dar restul? Sunt frumoase foc!

    Mersi mult

    1. aromedepoveste

      Dana, nu sunt de la “le creuset”; mi-ar fi dat bugetul peste cap :)
      Sunt stranse de-a lungul timpului, cumparate din diverse orase/tari, amintiri, unele primite.

    2. Juakin

      Draga Alina, te citesc pe-ndeleteee :). Ma uitam sambata dimineata la “Ce se intampla doctore?” si printre altele, o domnisoara povestea despre o reteta luata de la tine de pe blog :D. Felicitari!

  2. Pingback: Supa crema de praz cu lapte caju - Arome de poveste

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: