Cremos, cremos, atat va spun. Supa crema de praz, cartofi si lapte de caju este hranitoare, plina de vitamine si se pregateste repede. Cum in piata se mai gaseste praz, zic sa profitam din plin 😉
Prazul are puţine calorii si multe fibre alimentare, ajută digestia si stimulează eliminarea toxinelor.
Supa crema de praz cu lapte caju
Author:
Serves: 5-6 portii
Ingredients
- ulei
- 370 gr praz romanesc (cantitate neta, deja curatat)
- 220 gr cartofi albi
- 750 ml supa legume (am obtinut-o prin fierberea pentru 30 minute a unui litru de apa cu sare, 1 ceapa, a pastarnac, 1 patrunjel, 1 morcov, 1 telina mica)
- 150 ml lapte caju
Instructions
- Am pus uleiul si prazul taiat rondele (de 0,5 cm) intr-o cratita.
- Am lasat pe foc cratita cu capacul pus pentru aproximativ 4-5 minute, pana cand prazul s-a inmuiat putin.
- Am adaugat cartofii taiati cubulete mici si am mai lasat 2-3 minute.
- Am pus supa de legume peste praz si carofi, si am lasat sa fiarba pana cand legumle au fost patrunse; aproximativ 12-15 minute.
- Am luat cratita de pe foc, am pasat totul cu ajutorul blenderului, am adaugat laptele de caju si am amestecat.
- In functie de cum doriti consistenta supei, mai adaugati sau nu lapte caju.
O alta supa cremoasa cu praz este supa crema de conopida cu praz. Va invit sa o incercati 😉
Pofta buna!
Leave a Reply