


In Ajunul Craciunului il asteptam pe Mos Craciun cu fusecuri cu nuca si un pahar de lapte 🙂 Cu siguranta va fi incantat, mai ales ca la pregatirea lor au participat si copiii. Bine ca au mai ramas cateva si pentru Mosu’ 😉
Fursecurile sunt moi si foooarte buune!
Ingrediente pentru aproximativ 60 fursecuri:
- 150 gr unt
- 150 gr zahr brut
- 5 oua mari de tara
- 3 lingurite esenta vanilie (eu am facut acasa esenta)
- 450 gr faina alba
- 50 gr cacao
- 1 praf de copt stins cu lamaie
- un praf sare
- 220 gr nuca macinata (100 gr pt aluat + 120 gr pt exterior)
- 1 lingura zahar brut pudra (pt exterior)
Metoda:
- Am pus untul si zaharul in bolul robotului si am mixat bine. Daca va plac deserturile mai dulci, puteti pune mai mult zahar.
- Am adaugat pe rand ouale si am continuat mixarea.
- Am adaugat esenta de vanilie, faina proaspat cernuta, cacaua, praful de copt stins cu lamaie, sarea si am incorporat totul.
- Eu am folosit robotul de bucatarie si a facut el toata treaba 🙂
- La final am adaugat cele 100 gr nuca macinata si am amestecat din nou.
- Aluatul obtinut se lasa la frigider 2-3 ore, insa de data aceasta eu l-am lasat peste nopate.
- Am pregatit intr-un bol compozitia pentru exterior, cele 120 gr nuca macinata ramasa, amestecata cu 1 lingura de zahar brut macinat.
- Din alutul obtinut am facut bilute de aproximativ 20 gr. pe care le-am rostogolit prin nuca cu zahar si le-am pus in tava, pe hartie de copt.
- Le-am introdus in cuptorul preincalzit si le-am lasat pentru 12 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.

nuca da un gust excelent prajiturilor
Am incercat sa fac aceste fursecuri, dar nu se leagă compoziția. Sunt prea multe ingrediente uscate si nu au liant. Trebuie mai mult unt?
Multumesc
Catalina, ai respectat reteta de aluat cu 150 gr zahar si 100 gr nuca sau ai marit cantitatile? Aluatul l-ai facut in robot sau ai amestecat ingredientele in castron? Acestea ar cam fi motivele pt care nu s-a legat. Incearca sa maresti putin cantitatea de unt.