Gemuri St. Dalfour fara zahar – concurs

St-Dalfour

In Concursuri, UTILE by Alina Stan32 Comments

 

St-Dalfour

 

Gemurile St. Dalfour sunt produse se catre o companie franceza cu traditie – fondata in 1984 – produsul fiind un lider deoarece zaharul utilzat in mod traditional este inlocuit cu sucul concentart. In producerea gemurilor sunt folosite fructe proaspete fara adaugari de conservati sau zahar.

Gusutul gemurilor este un adevart rasfat iar ca sa va conving, am pentru voi un cadou :) Pentru ca zilele trecute am primit 2 cutii cu cate 5 borcane de gem St. Dalfour, una dintre aceste cutii va ajunge la voi. Ce spuneti?

 

St-Dalfour

 

Ca sa nu mai  lungesc vorba, sa va spun ce trebuie sa faceti ca sa participati  la concurs:

  • Sa dati share pe profilul/pagina voastra de Facebook acestei postari (cu mentiunea sa bifati varianta “Public” – astfel incat sa pot vedea share-ul);
  • Sa lasati un comentariu, aici pe blog, in josul paginii la sectiunea comentarii in care sa spuneti ce desert de post ati pregati cu aceste gemuri (nu este nevoie sa scrieti reteta completa ci doar sa mentionati desertul cu o mica descriere);
  • Sa lasati scris numele, prenumele si o adresa de mail unde va pot contacta;
  • Castigatorul este cel/cea care ma convinge sa pregatesc desertul propus in comentariu;
  • Concursul incepe pe 27.11.2015 si se termina pe 04.12.2015 la ora 24.00;
  • Premiul va fi expediat doar pe teritoriul Romaniei de catre agentia organizatoare.

Succes!

Alina

 

Later edit: Multumesc tuturor pentru participarea la concurs si pentru retetele propuse. Retetele sunt apetisante, insa impreuna cu copiii am hotarat, ca cele 5 borcanase de gem St. Dalfour sa mearga la Petrov Raluca Elena!

 

St-Dalfour

 

 

Comments

  1. Roxana Bordei

    Eu aș pregăti o budinca din perle de tapioca pe care aș răsfăța-o cu unul din aceste gemuri delicioase și apetisante.
    Mmm, yamiii!

    O zi frumoasă!
    Cu drag, Roxana

  2. mihalache m.

    Incercam sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa pebtru copii nostri si implicit pentru noi.Cred ca aceste preparate sunt o varianta f.buna.

    1. Alina Stan

      Pentru a indeplini toate condittile de participare la concurs, va rog sa lasati si o descriere scurta a unui desert de post pe care l-ati face cu unul dintre aceste gemuri.
      Multumesc

  3. Roxana Bordei

    Revin la comentariul de mai devreme. Nu mai știu dacă am menționat la budinca de tapioca faptul că ar fi pregătită cu lapte de cocos. Este una din preferatele mele. Este gustoasă, hrănitoare, și cu consistenta gelatinoasa. Și copiilor mei le place.

    Cu drag,
    Roxana

  4. Badea Nicoleta Alexandra

    Badea Nicoleta Alexandra
    [email protected]
    As face negrese de post cu gem.
    Se pune la foc un vas cu apa si zahar pana se topeste. Cand s-a facut un sirop, se adauga ulei si cacao si se amesteca bine.
    Dupa se adauga faina, frapt de copt, nuca pisata, esente si gemul.
    Se adauga in tava unsa si tapetata cu faina crema si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se tin 30-40 la coacere.
    Dupa ce s-au racit se adauga deasupra gemul ramas.

  5. Dinu Florina Madalina

    Cu aceste gemuri as pregati o prajitura cu gem si nuca de post care este foarte simplu de facut si este delicioasa. Este o prajitura cu aluat sfaramicios, preferata mea!

  6. Luminita

    Cred că oricare din ele s-ar potrivi alături de o bundincă din quinoa cu lapte de migdale și banane! Yammmmi!

  7. Petrov Raluca Elena

    Colţunaşi cu gem
    Ingrediente: 300 g făină integrala, 200 g gem, 100 g indulcitor (cel preferat), 5lg ulei cocos, 1 praf de sare
    Preparare: Se face un aluat mai consistent din făină, apă călduţă şi sare. Se frământă bine, pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie mai groasă (3-4 mm) pe masă presărată cu făină. Se taie pătrate cu latura de 4-5 cm. Se pune pe aluat o lingură de gem şi se îndoaie aluatul pe colţ, ca un triunghi. Se lipesc marginile aluatului apăsând cu dinţii unei furculiţe. Se fierb în apă care dă în clocot, pe rând, în aşa fel încât să  stea în cratiţă un singur rând. Sunt gata când se ridică la suprafaţa apei şi mai fierb încă 5-6 minute. Se pun într-un vas yena, stropind între rânduri cu indulcitorul preferat şi 1lg ulei cocos. Se dau la cuptor 10 minute.
    Sau
    Budinca de orez cu mere si gem
    Orezul integral se fierbe pe foc in lapte de soia sau migdale,merele se dau pe razatoare,se calesc cu indulcitorul preferat.intr.un vas de yena se aseaza un rand de orez unul de mere unul de gem,ultimul rand sa fie cel de orez peste care se adauga un rand de gem si se presara putina nuca taiata grosier(se poate praji putin înainte ). Pofta buna si sper sa va incante una din rețelele mele!

  8. Meri

    Buna ar fi si o budinca de psillyum in care folosim pe langa taratele de psillyum si miere, lapte de migdale, goji (alte fructe uscate in functie de preferinte) si topping cu gemul preferat. Delicios!

  9. Comsa Raluca

    Eu as face gogosi grasute umplute cu mult gem :) Varianta de post ar fi cu faina, apa, ulei, drojdie, esenta de vanilie, coaja de portocala sau de lamaie, si indulcitor natural.

  10. maria ene

    Prajitura cu morcovi, nuca si gem Prajitura cu morcovi este foarte sanatos si gustoasa Apreciata de intreaga familie

  11. Suciu Clementina

    Clatite, budinca sau pur si simplu dimineata , la micul dejun cu paine prajita.

  12. Durac Mihaela

    Eu as prepara o negresa de post cu gem de cirese negre.Prajitura este foarte buna, ciocolatoasa, un pic umeda, destul de consistenta de la gem si fructe uscate, nucile ii dau nota finala…..
    Reteta este foarte simpla: se amesteca apa,zaharul si uleiel,apoi se adauga faina,praf de copt,cacao si se amesteca bine.Apoi se adauga nucile pisate si gemul si de da la cuptor.Se pudreaza cu zahar pudra.Daca ti-am facut pofta poti sa incerci!

  13. Mihail Elena

    Clatie- chiar daca sunt un preparat simplu eu le ador in orice combinatie si cu gemul fara zahar ar merge de minune

  14. Ionela Stache

    Ne plac dulciurile facute in casa, iar postul nu e un impediment in a ne rasfata cu ceva dulce la sfarsit de saptamana.O negresa de post invaluita de parfumul unui gem de calitate cucereste si incalzeste inimile totodata.Iar cand juniorii vor ceva rapid, prepar un gris cu lapte vegetal, innobilat cu gem.Ce poate fi mai simplu de atat?

  15. Cristian Murguleț

    Prajitura cu gem si bezea – pe blat se pune gemul (de care preferati) si peste gem se intinde spuma de bezea.

  16. Termure Gabriela Georgeta

    As pregati cosulete surpriza. Blatul: 300g nuca romaneasca macinata, 3 linguri susan negru, 5 linguri stafide facute pasta cu blenderul Acesta se aseaza in strat subtire in forme mici de savarina, se lasa 2 ore la rece, se scoate din forme si se umple cu un strat de dulceata, unul nuca romaneasca macinata, din nou dulceata si, deasupra, fulgi de migdale.

  17. Baesiu Anca

    As face un mouse de ciocolata vegana cu oricare dintre aceste gemuri savuroase….
    *As topi ciocolata (pusa intr-o pungulita) intr-un vas cu apa calda. Apoi as pune ciocolata topita si o banana in robotul cu lama in S si le amestec pana capata o consistent cremoasa. Apoi adaug cateva lingurite din gemul de rodie! Gustul acestora impreuna, dulce si acrisor este foarte agreabil si racoroas. Se lasa jumatate de ora la frigider, sau daca nu mai rezistati, il consumati ca atare!

  18. Catalina Paun

    Clatite cu gem pentru ca este un desert gustos si rapid, si se goleste imediat borcanul cu gem:))

  19. Bianca Rogoveanu

    Draga Alina,
    Pentru zile friguroase, dar pline de caldura in suflet, iti recomand o tarta cu mere caramelizate. Nu este costisitoare, se face rapid, iar mirosul de mar cu scortisoara este de neinlocuit in aceasta perioada a anului. In perioadele fara post, o serveam cu putina frisca deasupra. Dar acum as adauga putin gem St.
    Dalfour Fig Royale ! Ce zici, ti-am facut pofta?
    Un decembrie plin de ganduri pozitive sa ai !

    Aici este link-ul meu de share: https://www.facebook.com/bianca.rogoveanu/posts/943755799036888?pnref=story

    Bianca Rogoveanu
    [email protected]

  20. Radu Monica

    As pregati niste delicioase cornulete umplute cu gem de portocale de la St Dalfour, dat fiind ca se apropie sarbatorile de iarna si sunt sigura ca mireasma lor ii vor ademeni pe copii dar sunt sigura ca si Mosul va fi incantat de ce va gusta in seara de Ajun si ne va lasa daruei multe. Cornuletele se fac foarte usor. Daca avem nuca, unt, galbenusuri de ou, zahar pudra si un praf de sare, gata avem niste cornulete parfumate. Sarbatori de poveste s-aveti. Si sper ca Mosul sa treaca si pe la mine!!!! Iata si link-ul meu de share : https://www.facebook.com/monica.radu.16

  21. coryna

    As face cornulete in doua culori cu gem,iar in rest le–as consuma cu paine pe vatra si unt

  22. Mihai PicincuHobjila

    Eu pregatesc retete simple (in ceea ce priveste dulciurile); as face o prajitura din foi de napolitana cu crema de nuca si gem :)

Leave a Comment