Imam – Vinete umplute cu legume

imam-vinete-umplute-cu-legume

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan7 Comments

Mda…m-a cam dus gandul la mare si mi-am amintit de vinetele umplute pe care le savuram la tavernele din Grecia … un deliciu. Acum ca vremea s-a mai racorit, am indraznit si am pornit cuptorul :)
imam-vinete-umplute-cu-legume
Imam - Vinete umplute cu legume
 
Autor:
Portii: 6 portii
Ingrediente
  • 3 vinete proaspete
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 1 ardei capia rosu taiat putin mai mare (2 x 2 cm)
  • 1 ardei galben taiat putin mai mare (2 x 2 cm)
  • sare roz Himalya dupa gust
  • piper negru proaspat dupa gust
  • 4-5 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 rosie mare tocata
  • 250 ml bulion facut in casa
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am spalat vinetele, le-am sters, iar apoi le-am facut un capac. Mai precis le-am taiat cam pe la ¾ din grosimea lor si le-am curatat de coaja sub forma unei zebre.
  2. Le-am scobit cu o lingura, astfel incat sa ramana vanata ca o barcuta, groasa de 1-1,5 cm, am presarat sare peste ele si le-am lasat sa stea cu partea scobita in jos, pana cand am facut compozitia pentru a le umple.
  3. Ceea ce am scobit din vinete si capacul lor le-am folosit la compozitia de umplere a vinetelor.
  4. Intr-un wok de ceramica, am pus uleiul de masline in care am pus la inabusit ceapa.
  5. Am adaugat ardeiul rosu, ardeiul galben, sare, piper si am lasat pe foc 2 minute.
  6. Capacul de la vinete l-am curatat si l-am taiat cubulete, si impreuna cu partea pe care am scos-o din vinete, le-am adaugat in wok, langa legumele de mai sus.
  7. Am adaugat si rosia tocata, patrunjeleul si bulionul si am lasat pe foc inca 10 minute.
  8. Usturoiul l-am tras 20 secunde, separat, intr-o tigaie de ceramica in putin ulei de masline si l-am adaugat la final in aceasta compozitie.
  9. Am sters vinetele cu un prosop de hartie, pentru ca ele vor lasa apa.
  10. Cu aceasta compozitie am umplut vinetele, pe care le-am asezat intr-un vas de yena cu 200 ml apa si le-am pus in cuptorul preincalzit pana cand sunt patrunse si vinetele, aproximativ 45 minute. Daca aveti capac la vas, se vor face mai repede.
  11. Timpul poate creste daca vinetele sunt mai mari. Cele folosite de mine erau destul de mititele.

Imam

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Imam – Vinete umplute cu legume
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Camelia

    Arata tare bine! Eu folosesc pentru umplut o compozitie cu ceapa, quinoa, ardei si ciuperci, pe langa restul de vinete. O sa incerc si compozitia ta curand, sunt sigura ca e delicioasa!

  2. Ora Exacta

    Navigand pe netul romanesc iata ca am aflat de seitul dvs.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest seit si
    va doresc cat mai mult succes!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: