
Astazi am pentru voi o surpriza; pe langa aceasta reteta de linte cu lapte de cocos si mirodenii, am si un premiu si anume un pachet generos cu produse SanoVita si un Multicooker Heinner.
SanoVita si Heinner si-au unit fortele, pentru ca “Unde-s doi puterea creste!” si au demarat aceasta campanie prin care si-au propus sa contribuie la o calitate mai buna a vietii prin calitatea produselor si inovatia constanta.
SanoVita are o gama larga de produse bogate in nutrienti, promovand un stil de viata sanatos iar Heinner este prezent in Romania cu peste 300 de produse electrocasnice mici si mari.
Multicooker-ul Heinner este un aparat care ne ajuta sa gatim ciorbe, supe, tocanite, zacusca, friptura, paine, orez, peste si ne ofera comfort maxim cu efort minim. Are 11 programe de gatit, functie de mentinere la cald al preparatului si un vas detasabil antiaderent de 5 l.
Sa ne intoarcem la concurs acum 🙂
Pentru a participa la concurs, te invit pe pagina de Facebook a bloggului, aici.
Ce trebuie sa faci: lasi un comentariu pe pagina de Facebook, mentionand/”tag” numele a 2 prieteni cu care ai vrea sa gatesti impreuna si Like & Share la postarea de pe Facebook. Concursul se desfasoara pana pe data de 16.02.2019 iar pe data de 17.02.2019 va fi ales castigatorul. Premiul se trimite doar pe teritoriul Romaniei.

Linte cu lapte de cocos
Ingrediente
- 2-3 linguri ulei
- 100 gr ceapa rosie
- 2 cm ghimbir
- 1 catel usturoi
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- 1 lingurita chimion pudra
- 1 lingurita rasa curry
- 1/2 lingurita turmeric
- 200 gr linte rosie SanoVita
- 1 lingurita rasa sare
- 4 linguri pasta de rosii eu am avut facuta in casa
- 500 ml apa
- 50 gr rosii cherry
- aprox 300 ml lapte vegetal de cocos SanoVita
- 50-60 gr crema de cocos Sano Vita
- 30 gr coriandu verde
Instructiuni
- Am pornit multicooker-ul si am setat functia "Sauté", moment in care oala din interior a inceput sa se incalzeasca.
- Am adaugat uleiul iar dupa circa 2 minute am adaugat si ceapa rosie tocata, pe care am lasat-o aproximativ 5 minute pentru a se inmuia.
- Am adaugat ghimbitul ras, usturoiul tocat, coriandru, chimion, curry si turmeric, am amestecat si am lasat 1 minut.
- Am pus lintea rosie, sare, pasta de rosii, apa, rosiile cherry taiate in doua si am inchis capacul vasului.
- Multicooker-ul si-a facut singur treaba, in sensul ca in urmatoarele 20-25 minute eu mi-am vazut de ale mele iar el a pregatit o mancare delicioasa de linte.
- Dupa cele 20-25 minute am adaugat 300 ml lapte de cocos iar pentru a potenta si mai mult gustul de cocos am adaugat si crema de cocos si am mai lasat in multicooker inca 4-5 minute.
- La final am adaugat coriandu verde, tocat, pe care eu pur si simplu il ador in preparatele cu cocos, linte, avocado sau burgeri de hrisca.
- Aceasta crema de cocos este de fapt un fel de smantana, adica partea grasa din laptele de cocos.
Observatii
Acest preparat il poti servi cu lipie sau cu orez.
Pentru a pregati orez basmati, am ales functia "Rice".
Daca incerci reteta, te astept cu pareri 😉
Pana la o viitoare postare, toate cele bune!
Alina
O rețetă extrem de sățioasă! Nu arată la fel de bine la mine, pesemne că minunea aceea pe care ai prezentat-o aici, e cu adevărat un super-ajutor în orice bucătărie!
Poate sa difere daca ai lasat mai mult la fiert. Lintea rosie fierbe destul de repede.