

Orez cu sofran si cuisoare
Author:
Serves: 6
Ingredients
- 500 gr orez basmati
- ulei masline
- 8-10 cuisoare
- 1/2 lingurita cardamon pudra
- piper negru proaspat macinat
- sare roz Himalaya dupa gust
- 30 ml lapte vegetal sau apa fierbinte
- 15-20 firicele de sofran
- 5-6 catei de usturoi trecuti prin presa
- 1 lingurita curry
Instructions
- Am spalat orezul cu apa rece si l-am lasat la inmuiat in apa rece pentru 30 minute.
- Am pus intr-un wok de ceramica uleiul de masline, cuisoarele, cardamonul pudra si piperul si am lasat 1-2 minute.
- Am adaugat orezul inmuiat, sare dupa gust si 2 cani de apa si am lasat sa fiarba. Daca mai este nevoie de apa, mai puteti adauga cate putin.
- In acest timp, am pus aproximativ 30 ml lapte vegetal fierbinte intr-un pahar si am introdus firicelele de sofran. Daca este sofran de calitate, in cateva minute, laptele va incepe sa isi schimbe usor culoarea.
- Cand orezul a fost gatit in proportie de 90%, am adaugat sofranul cu tot cu lapte si am amestecat.
- Usturoiul trecut prin presa l-am tras separat intr-o tigaie cu ulei, pentru 20 secunde si l-am adaugat la orez.
- Am adaugat curry, am amestecat bine si asta a fost!
- Putem servi orezul alaturi de o portie de spanac sau alte legume.
- Va recomand o reteta de spanac, postata pe blog zilele trecute.
- Inainte de a servi orezul, eu am preferat sa scot cuisoarele din el 🙂
Acest orez il puteti servi alaturi de o reteta indiana, palak panner, care cuprinde spanac cu branza. Reteta o gasiti aici.
Leave a Reply