
- 500 gr orez basmati
- ulei masline
- 8-10 cuisoare
- ½ lingurita cardamon pudra
- piper negru proaspat macinat
- sare roz Himalaya dupa gust
- 30 ml lapte vegetal sau apa fierbinte
- 15-20 firicele de sofran
- 5-6 catei de usturoi trecuti prin presa
- 1 lingurita curry
- Am spalat orezul cu apa rece si l-am lasat la inmuiat in apa rece pentru 30 minute.
- Am pus intr-un wok de ceramica uleiul de masline, cuisoarele, cardamonul pudra si piperul si am lasat 1-2 minute.
- Am adaugat orezul inmuiat, sare dupa gust si 2 cani de apa si am lasat sa fiarba. Daca mai este nevoie de apa, mai puteti adauga cate putin.
- In acest timp, am pus aproximativ 30 ml lapte vegetal fierbinte intr-un pahar si am introdus firicelele de sofran. Daca este sofran de calitate, in cateva minute, laptele va incepe sa isi schimbe usor culoarea.
- Cand orezul a fost gatit in proportie de 90%, am adaugat sofranul cu tot cu lapte si am amestecat.
- Usturoiul trecut prin presa l-am tras separat intr-o tigaie cu ulei, pentru 20 secunde si l-am adaugat la orez.
- Am adaugat curry, am amestecat bine si asta a fost!
- Putem servi orezul alaturi de o portie de spanac sau alte legume.
- Va recomand o reteta de spanac, postata pe blog zilele trecute.
- Inainte de a servi orezul, eu am preferat sa scot cuisoarele din el :)
Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Poveste, te poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta. Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!
Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui si prietenilor tai!
Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.
Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.
Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)





