Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline

Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan7 Comments

Atat de simplu si totusi un gust deosebit! In urma cu 4 luni am gatit pentru prima data orez salbatic. Ne-a placut :) Mult.

Acum am avut ocazia sa experimentez cu ceapa si usturoi verde; o nebunie de arome!

Orezul salbatic este un orez mai dur, are nevoie de mai mult timp pentru a fierbe si are un gust cu totul si totul diferit fata de orezul integral sau orezul alb; gustul duce putin spre cel de nuca.

Orezul salbatic nu este o cereala, ci semintele unei plante dintr-o familie diferita, fiind originara din America de Nord.

Are un procent mare de zinc, magneziu şi vitamina B6; are mai puţine calorii şi carbohidraţi decît orezul alb, dar mai multe proteine şi fibră.

Orezul sălbatic se numără printre cele mai bune alimente din punct de vedere nutritiv, datorita continutului sau de 3 ori mai bogat in proteine decat a altor sortimente de orez.

Atentie sa nu confundati orezul negru cu cel salbatic; nu este tot una. Ambele sunt de culoare inchisa insa sunt diferite ca si gust.

Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline

Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline

Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline
 
Autor:
Portii: 3
Ingrediente
  • 220 gr orez salabatic
  • ulei masline
  • 8 fire ceapa verde tocata
  • 7 fire usturoi verde tocat
  • sare neiodata, dupa gust
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus apa cu sare la fiert. Cand apa a dat in clocot, am adaugat orezul clatit in prealabil in apa rece. L-am lasat sa fiarba la foc mic, acoperit, pentru aproximativ 35-40 minute.
  2. Cand e fiert, il strecurati; nu va speriati de culoarea apei care este de culoare neagra spre mov inchis.
  3. Am pus intr-un wok de ceramica putin ulei de masline. Am adaugat ceapa si am lasat 1-2 miunte, apoi usturoiul si am mai lasat 1-2 minute.
  4. Cand s-a iabusit ceapa si usturoiul, am adaugat orezul scurs de apa, si dupa gust sare si piper.
  5. Eu l-am servit impreuna cu o salata de sfecla rosie, cu ulei de masline si seminte macinate de dovleac.

Pe data viitoare!

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Orez salbatic cu usturoi si ulei de masline
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Pingback: Creveti cu orez salbatic si salata de rucola | Arome de poveste

  2. ALECS

    Superbe retetele..ramane sa le probam, ptr ca fiecare bucatar are cate un AS ascuns in maneca, nu-L spune …vom verifica…alecs

    1. Alina Stan

      Partea buna este ca nu sunt bucatar :) Retetele postate sunt cele pe care le gatesc pentru familia mea (2 adulti si 2 copii). Sper sa le probati cat mai curand.
      Toate cele bune!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: