Inghetata raw de capsuni si banane

Inghetata raw aromata de capsuni si banane

In Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Inghetata/Sorbet, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina Stan9 Comments

Inghetata raw aromata de capsuni si banane
Daca tot e sezonul capsunilor, zic sa profitam din plin :) ! Inghetata de capsuni, tarte cu capsuni, spuma de capsuni, cate si  mai cate ar fi…

De cum da caldura, inghetata ocupa la noi primul loc ca si desert :)

De aceasta data am facut o portie generoasa de inghetata de capsuni si inghetata cu banane.

Este un desert simplu, la indemana oricui 😉

In urmatoarele 15 minute va fi gata desertul nostru :)

Eu m-am obisnuit sa am tot timpul fructe in congelator; astfel ca, atunci cand am o “comanda” rapida de desert, doar scot punga cu fructe congelate, pun fructele pe o farfurie si le las sa stea 10 minute.

Inainte de a congela bananele, le tai rondele de grosime 0,5-1 cm, le stropesc bine cu zeama de lamaie si le pun la congelator in pungi. Bananele stropite din abundenta cu lamaie au un gust grozav.

De aici mi-a venit ideea unui alt desert bun, pe care vi-l voi impartasi in curand 😉

Inghetata raw de capsuni si banane
 
Autor:
Ingrediente
  • 500 gr banane congelate (cantitate neta-fara coaja)
  • 500 gr capsuni congelate (cantitate neta)
  • sucul de la o lamaie
  • indulcitor natural, optional (eu nu am folosit)
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Capsunele, le-am curatat, spalat si taiat pe jumatate si le-am pus la fel in pungi, la congelator.
  2. Bananele, le-am curatat, le-am taiat rondele, le-am stropit cu zeama d elamaie si le-am pus in congelator.
  3. Cand sunt congelate, ne putem adauga de treaba.
  4. Pregatim Thermomix, punem bananele si procesam 1-2 minute, pana cand devine o crema fina.
  5. Daca este nevoie, in timpul procesarii, oprim robotul pentru a da compozitia jos de pe peretii robotului.
  6. Daca doriti, puteti adauga si indulcitor.
  7. Cu capsunile veti proceda la fel.
  8. Daca vreti, puteti pune sirop de agave sau miere pentru a indulci mai mult.
  9. Acum puteti lua cate 2 sau chiar 3 :) cupe din fiecare aroma, sa puneti intr-un bol si sa serviti.
  10. Servirea inghetatei se face imediat, nu contine ace de gheata si este extrem de racoroasa.
  11. Recomandarea mea persoanala este sa pregatiti atata inghetata cat serviti o data, deorece daca o introduceti la congelator nu veti scapa de acele de gheata.
  12. Zile cu soare si cu desert racoros!
Notite
Este important ca bananele sa fie foarte bine copate.

 

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Inghetata raw de capsuni si banane
Publicata pe
Nota medie
3.5 Based on 3 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Ella Sandu

    Chiar aseara m-am rasfatat cu o portie giganta de inghetata de banane cu capsuni. O delicatesa racoroasa! :)

  2. Motofelea Sonia

    In sfarsit o reteta de inghetata ”Guilt Freeee!!! E delicioasa! A urcat pe locul 1 in topul preferintelor mele in materie de inghetata! Am facut- o ieri si azi o refac :)) Multumesc pt reteta 😉

  3. Pingback: Inghetata cu capsuni si iaurt - Arome de poveste

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: