
Grabiti-va la piata! Inca mai gasiti praz romanesc. Daca vreti sa faceti provizii pentru iarna, asa cum am facut si eu 🙂 puteti pune putin nisip (3-4 cm) intr-o galeata, il umeziti cu apa si puneti prazul cu radacina in nisip. Va rezista cel putin o luna, cu conditia sa fie racoare.
Prazul face parte din familia cepei, insa are o aroma mai fina, mai rafinata si este mai putin iute decat ceapa si usturoiul. Este bogat in vitaminele A, B, calciu si magneziu si este foarte apreciat in bucataria franceza si cea asiatica.

Praz cu masline
Author:
Ingredients
- ulei masline
- 1 kg de praz
- 2 ardei kapia rosii
- 150-200 ml apa
- 250 gr masline kalamata fara samburi
- 3 linguri pasta de rosii
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri zeama lamaie (sau dupa gust)
- 2 linguri pasta de rosii
Instructions
- Taiem radacina prazului, si frunzele astfel incat sa ramana doar partea alba, il spalam, il taiem in doua pe lungime iar apoi in bucati de circa 2 cm lungime.
- Punem uleiul de masline intr-o cratita, adaugam prazul si il lasam 3-4 minute, adaugam ardeiul kapia si circa 150-200 ml apa si lasam totul la fiert cu capacul pus la cratita, aproximativ 10 minute.
- In acest timp punem la fiert separat, intr-o cratita cu apa, maslinele fara samburi. Le lasam sa fiarba 3 minute, apoi le strecuram si le adaugam in cratita cu praz.
- Aaugam pasta de rosii, sare, piper si lamaie dupa gust si mai lasam la fiert 5 minute.
- Se poate servi simplu sau alaturi de putina mamaliguata.

De multa vreme vreau sa incerc si eu prazul. E una din putinele legume pe care le-am evitat dintr-un motiv sau altul. Iar acum ca am gasit reteta ta, care e destul de simpla si sanatoasa, cu prima ocazie o sa o incerc. 🙂
Da, ai dreptate. Este o reteta extrem de simpla, iar noua ne place foarte mult.