



Combinatia acestui tort am vazut-o in revista Unica, mai veche, pe cand asteptam intr-un salon. Nu am retinut exact ingredientele, insa stiu ca era mango, zmeura si cocos. Mi-a ramas gandul la acel tort, asa ca am mai improvizat 😉
Aromele date de combinatia dintre fructe sunt efectiv spectaculoase!
Iata cate ceva despre ingrediente: mango este cunoscut si sub numele de “fructul fericirii” si reprezinta o excelenta sursa de energie si sanatate, zmeura este “fructul tineretii vesnice” si contine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante iar cocosul este bogat in proteine, continand vitamina B, zinc, fosfor și fier.
Am facut tortul intr- forma cu pereti detasabili, de 28 cm si am obtinut un tort de 2 kg si un pic.
Iata ce am folosit si cum am procedat:
Blat:
- 350 gr curmale fara samburi, inmuiate
- 200 gr nuca macinata fin
- putina sare
- 1/2 lingurita cardamon
- 1 lingurita scortisoara
- 5 linguri ulei de cocos
- 2 linguri fulgi cocos pentru tapetat tava
- Am scos samburii curmalelor si le-am lasat la inmuiat 30 minute.
- Am introdus curmalele hidratate in robotul cu lama S si le-am procesat.
- Am adaugat nuca macinata, sare, cardamon, scortisoara, uleiul de cocos si am amestecat totul.
- Compozitia obtinuta trebuie sa fie una vartoasa si usor lipicioasa.
- Daca vi se pare prea vartoasa, mai adaugati putina apa sau daca este prea subtire, puteti pune 1 lingurita de seminte psyllium.
- Am presarat fulgii de cocos in tava, peste am intins compozitia de mai sus si am pus tava la frigider pana cand am terminat crema cu mango.
Crema mango:
- 165 gr caju inmuiat 4 h
- 400 gr mango proaspat bine copt (1 1/2 bucati)
- 2-3 linguri sirop agave
- 1/4 lingurita turmeric (pt culoare)
- 4 linguri unt cacao topit (bain-marie)
- 1 1/2 lingurita esenta vanilie
- Caju-ul inmuiat l-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
- Am spalat si curatat fructul de mango si l-am adaugat in robot alaturi de caju.
- Am adaugat si siropul de agave, turmeric, untul de cacao topit la bain-marie, esenta de vanilie si am continuat procesarea.
- Crema obtinuta nu trebuie sa fie prea groasa astfel incat atunci cand o rasturnam peste blat, sa curga si sa se autoniveleze.
- Am pus crema de mango peste blat si am pus la congelator pana s-a intarit putin (aprox 45 minute).
Crema zmeura:
- 165 gr caju inmuiat 4 h
- 250 gr zmeura
- 2 linguri sirop agave
- 1 lingurita esenta vanilie
- 4 linguri unt cacao topit (bain-marie)
- 8 linguri apa
- Am procesat caju-ul pana cand am obtinut o crema fina.
- Am adaugat zmeura (eu am avut zmeura congelata), siropul de agave, esenta de vanilie si am procesat.
- Am adaugat untul de cacao si din nou brrr.
- Crema era prea groasa, asa ca am adaugat 8 linguri de apa pentru a o fluidiza.
- Am adaugat crema de zmeura peste cea de mango si am dat din nou la congelator pentru 45 minute.
Crema cocos:
- 165 gr caju inmuiat 4 h
- 300 ml lapte cocos organic
- 2 -3 linguri sirop agave
- 1 lingurita esenta vanilie
- 20 gr fulgi cocos rasnitati
- 4 linguri unt cacao topit (bain-marie)
- Am procesat caju-ul in robotul cu lama in S.
- Am adaugat laptele de cocos, siropul de agave, esenta de vanilie, fulgii de cocos rasnitati, untul de cacao topit si am procesat in continuare.
- Crema de cocos obtinuta am pus-o peste crema de zmeura si am dat din nou la congelator pana s-a intarit putin.
Pentru decor am facut yin si yang din fulgi de cocos si merisoare maruntite.
Tortul poate fi portionat inainte de a se intari foarte tare si apoi se va tine la congelator. Se va scoate cate o felie cu aproximativ 30 minute inainte de servire.
In masura in care se serveste tot tortul o data, se scoate tortul din congelator si se lasa la frigider aproximativ 3-4 ore inainte de a fi servit (timpul poate diferi in functie de temperatura din frigider si de consistenta tortului), urmand sa se portioneze cand s-a mai inmuiat putin.
O nebunie de culori si arome!
Arata ca de poveste! Felicitari!
Multumesc 🙂
Wow ce bine arata! Chiar ca o nebunie de gusturi 🙂
Arata si bine, si este si foarte gustos!
Multumesc.
Se manaca cu ochii ,la cat de apetisant arata
Multumesc 🙂
Semnele de pe tort intră în categoria ocultismului. Știați? O zi bună vă doresc!
Conform filozofiei chineze, Yin și Yang sunt două forțe care stau la baza universului si nu pot fi separate.
Toate cele bune!
Alina
Arata incredibil de bine, ce n-as da sa il pot gusta 🙂
Chiar este grozav.
Te astept la degustat cand treci prin Bucuresti 🙂
Mulţumesc! Abia aştept 🙂
Până aici pentru azi. Merg la bucătărie să văd cu ce pot înlocui în gură tortul tău cu mango, zmeură și cocos. 🙂
Frumos, gustos și ezoteric! 🙂
Pai atunci, pofta buna!
Mulțumesc. Trebuie măcar niște mango să-mi cumpăr dacă în tort nu-l am. 🙂