Chec de morcovi cu 4 arome

Chec de morcovi cu 4 arome

In Chec/Prajituri, Deserturi by Alina Stan6 Comments

Chec de morcovi cu 4 arome
Chec de morcovi cu 4 arome
 

Saptamana aceasta imi propusesem sa fac o prajutura cu morcovi; asa ca, am demarat procesul de documentare. Am citit ce am citit, insa in practica nu mi-a iesit ceea ce teoretic ar fi trebuit sa iasa :(

Mi-am amintit de reteta mea de chec cu cacao pe care o mai fac cateodata si am adaptat acea reteta la ceea ce imi doream eu; si anume o combinatie intre nuca, ghimir, scortisora, nucsoara si lamaie. Rezultatul? Buun :)

De data aceasta am facut checul cu faina alba, insa voi incerca sa repet reteta cu faina integrala. Va voi da si voua de veste sa va spun cum a iesit!

Iata ce am folosit pentru un chec maricel, facut intr-o tava de 35 x 11 cm, de unde au iesit aproximativ 23 felii.

  • 300 gr faina alba cernuta
  • 1 lingurita praf copt stins cu otet de mere
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare de Himalya
  • 1 1/2 lingurita scortioara (sau dupa gust)
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 25 gr ghimbir proaspat ras marunt
  • zeama de la o lamaie
  • 4 oua de tara
  • 220 gr zahar brut
  • 230 ml ulei masline
  • 350 gr morcov ras  (pe razatoarea mica)
  • 100 gr nuci (60 gr am tocat pt compozitie iar 40 gr le-am pus intregi pe chec)

Cum am procedat:

Am pus intr-un castron, faina, praful de copt stins cu otetul de mere, bicarbonatul de sodiu, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul ras, zeama de la lamaie, galbenusurile (albusurile le batem spuma separat) , zaharul, stevia, uleiul de masline si am amestecat totul.

Am adaugat morcovul ras si nuca (60 gr) si am amestecat din nou.

Albusurile le-am batut spuma separat cu putina sare iar cand s-au intarit, le-am adaugat la compozitia de mai sus, incorporandu-le incet cu o spatula.

Compozitia obtinuta am pus-o intr-o tava de chec, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.

Deasupra compozitiei am pus nuca si am dat tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 20 minute iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius pentru aproximativ inca 30 minute.

Checul a fost unul reusit iar combinatia dintre morcov, nuca, ghimbir, scortisora, nucsoara si lamaie este divina :)

Chec de morcovi cu 4 arome
 

 

THERMOMIX

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Chec de morcovi cu 4 arome
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)

Comments

  1. andrada

    Buna,
    Imi place foarte mult reteta ta de chec cu morcovi cu patru arome. Am insa o intrebare: pot pune faina de ovaz sau integrala in loc de faina alba cernuta?
    Multumesc mult!
    :)

    1. aromedepoveste

      Buna Andrada, l-am facut si eu cu faina integrala si a iesit foarte bun. Am mai redus putin din gramajul de faina.
      Nu stiu ce sa-ti raspund in ceea ce priveste faina de ovaz pt ca nu am incercat.
      Daca il incerci cu faina de ovaz, da-mi si mie de veste 😉
      Seara buna si spor!

Leave a Comment