Unt de arahide

unt-de-arahide

In Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

Din punct de vedere botanic, arahidele apartin familiei de leguminoase. Continutul bogat in grasimi al arahidelor le face usor de macinat intr-o pasta.

Chiar daca este bogat in calorii, untul de arahide este un aliment sanatos daca este preparat acasa si este consumat cu moderatie. Raportul de grasimi saturate si nesaturate din untul de arahide este acelasi cu cel al uleiului de masline.

Prima oara cand am gustat unt de arahide nu mi-a placut, era unt cumparat din comert, insa de curand am incercat sa-l fac acasa si recunosc ca imi place foarte mult pe felii de mar :)

unt-de-arahide

Unt de arahide
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • 300 gr arahide crude
  • ¼ lingurita sare
  • 30-40 grame miere (2 linguri) sau alt indulcitor dupa gust
  • 150 gr apa
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus arahidele in tava, pe hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
  2. Le-am lasat pana cand si-au schimbat putin culorea (aproximativ 10 minute).
  3. Atentie la timpul din cuptor pentru ca se pot arde foarte usor.
  4. Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat la racit iar apoi am luat coaja de pe ele.
  5. Coaja se ia foarte usor, trecand mana prin arahide si frecandu-le usor intre palme.
  6. Am transferat arahidele in robot si am dat la viteza maxima.
  7. Din cand in cand am mai oprit robotul pentru a da compozitia jos de pe peretii vasului.
  8. Cu rabdare, in aproximativ 5-6 minute, se va transforma totul intr-o pasta.
  9. Untul poate fi lasat simplu si atunci ne oprim aici sau putem adauga sare si miere.
  10. Eu am adaugat sare si miere si am procesat din nou.
  11. Daca adaugam miere este nevoie sa adaugam si putin apa, pe care o vom pune treptat in functie de consistenta dorita.
Notite
La untul de arahide putem adauga si scortisoara sau cacao.
Daca apa adaugata la untul de arahide este fierbinte, acesta va avea o culoare mai deschisa.
Se poate pastra intr-un borcan in frigider aproximativ 7-10 zile.

 

unt de arahide

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Unt de arahide
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 5 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: