Go Back
+ servings
clatite-fara-gluten-dr-schar

Clatite vegane fara gluten

Alina Stan
Clatite vegane si fara gluten, pufoase si aromate dupa palcul inimii.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 5

Ingrediente
  

  • 3 lingurite seminte in rasnite
  • 4 linguri apa
  • 150 gr faina fara gluten Schar
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • un parf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri ulei cocos topit
  • 300 gr lapte vegetal eu am folosit de orez
  • 3 linguri ulei pentru tigaie

Instructiuni
 

  • Am rasnit semintele de in, le-am transferat intr-un pahar, am pus cele 4 linguri de apa si le-am lasat deoparte 5-10 minute.
  • In acest timp am pus in robot faina fara gluten, esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul, uleiul de cocos, semintele de in pe care le-am pus deoparte si laptele vegetal.
  • Am mixat totul cateva secunde pana cand am obtinut o compozitie usor fluida, mai groasa decat compozitia pentru clatitele clasice.
  • Am uns tigaia cu ulei de masline iar cand s-a incins am adaugat 2-3 linguri din compozitia de clatite.
  • Am nivelat usor cu lingura astfel incat sa obtin o clatita de un diametru de aproximativ 10 cm.
  • Am lasat pe fiecare parte aproximativ 1 minut.

Observatii

Dupa fiecare clatita, am uns tigaia cu ulei.
Au iesit 12 clatite moi si pufoase.
Tried this recipe?Let us know how it was!