
Daca ieri, reteta de paste cu busuioc, spanac si usturoi a avut un real succes, azi va las o portie de clatite vegane si fara gluten.
Reteta face parte din campania Iubim si Daruim cu Schar, iar pentru a participa la concurs aveti aici toate detaliile.

Clatite vegane fara gluten
Clatite vegane si fara gluten, pufoase si aromate dupa palcul inimii.
Ingrediente
- 3 lingurite seminte in rasnite
- 4 linguri apa
- 150 gr faina fara gluten Schar
- 1 lingurita esenta vanilie
- un parf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 linguri ulei cocos topit
- 300 gr lapte vegetal eu am folosit de orez
- 3 linguri ulei pentru tigaie
Instructiuni
- Am rasnit semintele de in, le-am transferat intr-un pahar, am pus cele 4 linguri de apa si le-am lasat deoparte 5-10 minute.
- In acest timp am pus in robot faina fara gluten, esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul, uleiul de cocos, semintele de in pe care le-am pus deoparte si laptele vegetal.
- Am mixat totul cateva secunde pana cand am obtinut o compozitie usor fluida, mai groasa decat compozitia pentru clatitele clasice.
- Am uns tigaia cu ulei de masline iar cand s-a incins am adaugat 2-3 linguri din compozitia de clatite.
- Am nivelat usor cu lingura astfel incat sa obtin o clatita de un diametru de aproximativ 10 cm.
- Am lasat pe fiecare parte aproximativ 1 minut.
Observatii
Dupa fiecare clatita, am uns tigaia cu ulei.
Au iesit 12 clatite moi si pufoase.
Au iesit 12 clatite moi si pufoase.
Leave a Reply