Daca ieri, reteta de paste cu busuioc, spanac si usturoi a avut un real succes, azi va las o portie de clatite vegane si fara gluten.
Reteta face parte din campania Iubim si Daruim cu Schar, iar pentru a participa la concurs aveti aici toate detaliile.
Clatite vegane fara gluten
Clatite vegane si fara gluten, pufoase si aromate dupa palcul inimii.
Ingrediente
- 3 lingurite seminte in rasnite
- 4 linguri apa
- 150 gr faina fara gluten Schar
- 1 lingurita esenta vanilie
- un parf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 linguri ulei cocos topit
- 300 gr lapte vegetal eu am folosit de orez
- 3 linguri ulei pentru tigaie
Instructiuni
- Am rasnit semintele de in, le-am transferat intr-un pahar, am pus cele 4 linguri de apa si le-am lasat deoparte 5-10 minute.
- In acest timp am pus in robot faina fara gluten, esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul, uleiul de cocos, semintele de in pe care le-am pus deoparte si laptele vegetal.
- Am mixat totul cateva secunde pana cand am obtinut o compozitie usor fluida, mai groasa decat compozitia pentru clatitele clasice.
- Am uns tigaia cu ulei de masline iar cand s-a incins am adaugat 2-3 linguri din compozitia de clatite.
- Am nivelat usor cu lingura astfel incat sa obtin o clatita de un diametru de aproximativ 10 cm.
- Am lasat pe fiecare parte aproximativ 1 minut.
Observatii
Dupa fiecare clatita, am uns tigaia cu ulei.
Au iesit 12 clatite moi si pufoase.
Au iesit 12 clatite moi si pufoase.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Leave a Reply