Stiti zilele acelea de weekend cand nu prea ai chef de gatit?!?! Cand te trezesti mai tarziu si nu ai prea sta in bucatarie, cand vrei sa iesi la plimbare sau sa stai sa citesti toata ziua.
Ei bine, aceaste clatite cu praz si feta vegetala mi se par potrivite pentru acele zile, mergand atat la mic dejun, cat si la pranz sau cina, sau de ce nu, un brunch.
La mic dejun le poti servi alaturi de cateva bastonase de legume, cum ar fi castraveti, ardei, gogosar, apio, iar la pranz le poti pune intr-o tava unsa si sa le dai la cuptor, nu inainte de a le acoperi cu un strat generos de Cheddar vegetal Verdino, ceapa verde si marar.
La cina poti pregati o salata si sa servesti langa ea o clatita cu praz si feta vegetala.
Indiferent cand alegi sa le servesti, te asigur ca sunt delicioase, moi, pufoase, iar combinatia dintre praz sotat, marar si feta vegetala Verdino este una reusita.
Branza feta vegetala de la Verdino este putin sarata, are consistenta asemanatoare cu feta clasica si este potrivita pentru perioadele de post sau pentru alimentatie vegana.
Clatite cu praz si feta vegetala
Echipament
- aragaz/plita
- tigaie 26Ø
Ingrediente
Aluat clatite:
- 240 g faina de grau cernuta (20 lg)
- sare
- 350 g lapte vegetal
- 200 g apa minerala
- ⅛ lgt turmeric (pentru culoare)
- 1 lg marar tocat
- 1-2 lg ulei pentru uns tigaia
Umplutura:
- 2 lg ulei
- 250 g praz (cantitate neta, deja curatat)
- 200 g feta vegetala Verdino
- 2-3 lg marar tocat
Instructiuni
- Punem faina, sarea, laptele vegetal, turmericul intr-un castron sau robot de bucatarie si omogenizam.
- Adaugam apa minerala si o incorporam.
- La final punem mararul tocat si amestecam.
- Curatam prazul, il spalam si il taiem in rondele de 0,5 cm.
- Punem uleiul intr-o tigaie, il lasam sa se incalzeasca si adaugam prazul feliat.
- Lasam prazul pe foc, acoperit, aproximativ 9-10 minute.
- La final adaugam feta maruntita cu ajutorul unei furculite sau cu mana si mararul tocat.
- In timpul in care se gateste umplutura pentru clatite, putem pregati clatitele.
- Ungem tigaia cu ulei, cu ajutorului unei pensule, punem cate un polonic din aluatul de clatite, distribuim pe intreaga suprafata a tigaii, lasam aproximtiv 1 minut si intoarcem clatita.
- Cand este gata clatita o transferam pe o farfurie si o umplem cu compozitia de praz si feta vegetala.
- Fie rulati clatitele, fie le impaturiti.
Daca incerci reteta te astept cu un feedback pe blog, facebook sau instagram.
Mai multe retete in care am gatit cu produse Verdino gasesti aici.
Pana la o noua reteta, ganduri bune si aveti grija de voi!
Alina
Tatiana says
Buna! Nu se poate incorpora brânza și verdeața direct in aluatul de clătită?
Alina Stan says
Buna, daca incorporezi branza si verdeata in clatita, nu vor mai fi clatite, ci un fel de placintele, dar da se poate.
Branza ar trebui maruntita foarte bine.
Spor, Alina