
Zilele trecute am cumparat zmeura proaspata, aveam deja cateva mere, si cum copiii au cerut ceva dulce, am pregatit acest desert rapid, crumble cu mere si zmeura.

In pregatirea acestui desert puteti folosi si zmeura congelata. Ce imi place mie la acest gen de desert, este ca il poti pregati cu diverse fructe, poti inlocui zaharul cu indulcitorul preferat si nu iti da mari batati de cap.
Il poti servi cu smantana, iaurt sau inghetata si este perfect pentru o vizita neanuntata 🙂

Crumble cu mere si zmeura
Echipament
- cuptor, vas ceramic 30×20 cm
Ingrediente
- 300 g mere dulci (cantitate neta)
- 500 g zmeura proaspata (se poate folosi si congelata)
- 50 g green sugar (sau zahar)
- 20 g faina tapioca sau amidon 10 g
Crusta
- 120 g fulgi ovaz
- 80 g faina ovaz (obtinta prin rasnirea fulgilor de ovaz)
- 20 g green sugar (sau alt indulcitor)
- 70 g unt moale (sau ulei cocos)
Instructiuni
- Se spala merele si zmeura si se zvanta, apoi se curata merele si se taie in cuburi (aprox 2x2cm) si se pun in vasul ceramic.
- Se adauga peste fructe, indulcitorul si faina tapioca si se amesteca.
- Faina tapioca am obtinut-o prin rasnirea perlelor de tapioca, dar poate fi inlocuita cu 10 g amidon.
Crumbel
- Pentru a pregati crumbel-ul, punem intr-un castron, fulgii de ovaz, faina de ovaz, indulcitorul, untul si amestecam cu mana.
- Compozitia obtinuta va fi una grunjoasa si o vom distribuim peste fructe.
- Punem vasul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 minute.
Observatii

Daca incercati reteta, m-as bucura sa impartasiti pareri, sugestii si poze pe pagina de Faccebook si Instagram.
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply