
Este genul de desert care iti potoleste pofta de dulce, un desert ieftin, rapid si gustos.
Ingredinete:
- 1 kg prune
- 100 gr nuca romaneasca
- 1 si 1/2 lingura zahar brut (sau dupa gust)
- 1 si 1/2 lingurita scortisoara
Metoda:
- Am spalat prunele, le-am taiat in 4, am scos samburii si le-am pus intr-un vas termorezistent.
- Am adaugat nuca tocata grosier, am presarat zaharul deasupra prunelor si am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute.
- Cand am scos vasul, am presarat scortisoara si am amestecat.
Aromele sunt imbietoare, miros de nuca cu scortisoara, iar sucul lasat de prune are o culoare fascinanta!

Este recomandat, ca toate nucile si semintele, sa fie consumate crude, altfel, incalzindu-le, valoarea lor nutritiva se reduce semnificativ, iar grasimile nesaturate devin saturate, deci nesanatoase !!!