Desert de toamna cu prune

prune, nuci, scortisoara

In Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan1 Comment

 

prune, nuci, nuca, scortisora

 

Este genul de desert care iti potoleste pofta de dulce, un desert ieftin, rapid si gustos.

Ingredinete:

  • 1 kg prune
  • 100 gr nuca romaneasca
  • 1 si 1/2 lingura zahar brut (sau dupa gust)
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara

 

prune, scortiosra, nuca

 

Metoda:

  1. Am spalat prunele, le-am taiat in 4, am scos samburii si le-am pus intr-un vas termorezistent.
  2. Am adaugat nuca tocata grosier, am presarat zaharul deasupra prunelor si am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute.
  3. Cand am scos vasul, am presarat scortisoara si am amestecat.

Aromele sunt imbietoare, miros de nuca cu scortisoara, iar sucul lasat de prune are o culoare fascinanta!

 prune, nuca, scortisoara

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Desert de toamna cu prune
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 3 Review(s)

Comments

  1. icristina

    Este recomandat, ca toate nucile si semintele, sa fie consumate crude, altfel, incalzindu-le, valoarea lor nutritiva se reduce semnificativ, iar grasimile nesaturate devin saturate, deci nesanatoase !!!

Leave a Comment