
Urzicile sunt alimente foarte valoroase, mult cautate pentru virtutile lor depurative, mineralizante, vitaminizante si energizante, mai ales pentru persoanele anemice, obosite si slabite la iesirea din iarna. Deci, sa facem urzici 🙂
Urzica vie este una dintre cele mai vechi plante din flora spontana, apreciata înca din timpurile îndepartate ale antichitatii ca planta alimentara, medicinala si textila.
Considerata drept o planta sacra, urzica vie se consuma pe toata durata Postului Mare. Urzicile s-au dovedit a fi medicamente naturale de neegalat, utilizate în primavara la prevenirea si vindecarea unui mare numar de afectiuni.
- ulei
- 1 ceapa medie
- urzici (nu le-am cantarut, insa erau vreo 15 maini de urzici)
- sare de Himalaya
- 3-4 linguri pasta de rosii/bulion
- 3-4 catei usturoi trecut prin presa
- 1 legatura leustean
- Am curatat urzicile si le-am spalat de 3 ori in apa rece.
- Am pus o cratita cu apa la fiert in care am pus sare, iar cand a inceput sa fiarba apa, am pus si urzicile.
- Le-am lasat la fiert doar 1-2 minute pentru ca erau fragede.
- Timpul poate diferi daca urzicile sunt mai mari.
- Cand au fost gata, am strecurat urzicile si le-am tocat.
- Intr-o cratita de ceramica am pus ulei, ceapa si am lasat putin la inabusit.
- Am adaugat urzicile, bulionul, usturoiul tocat si leusteanul tocat.
Imi place foarte mult ,cum ti-a iesit
Multumesc, Aura.
Imi place ce mi-a iesit!Reteta ta e extraordinara,de obicei faceam urzicile cu orez sa nu fie asa intensa aroma lor, dar leusteanul a rezolvat problema in mod placut!
Simona, ma bucur ca ti-a placut reteta de urzici cu leustean 🙂
Din pacate copiii mei nu le prea mananca nici asa iar acum le fac suc de portocale cu urzici. Este singura modalitate sa le consume fara sa comenteze.
Iti las linkul pentru suc, poate vrei sa incerci si tu: https://aromedepoveste.ro/suc-de-portocale-cu-urzici/
Zi frumoasa sa ai!