Mmmm, soarele ne-a indemnat azi sa facem un desert racoros; da, ceva racoros, dulce si sanatos. Si uite asa, am facut din nou inghetata… de data aceasta inghetata raw de banane. Ce sa va mai spun, a fost grozava!
Inghetata raw de banane cu ciocolata
Echipament
- congelator
- Thermomix sau blender
Ingrediente
- 500 g banane bine copate (taiate felii si inghetate)
- 1 lg crema/smantana de cocos
- indulcitor optional (eu nu am pus)
- 5 lg unt cacao topit
- 2 lgt miere sau sirop de agave
- 1 lg cacao
Instructiuni
- Am curatat bananele de coaja, le-am taiat felii, le-am pus intr-o punga si le-am introdus in congelator pentru 2-3 ore, timp in care au inghetat.
- Am pus bananele inghetate in Thermomix, nu inante de a desface blocul de felii de banane congelate pentru a nu forta cutitul.
- Am adaugat smantana de cocos si am le-am pasat, aproximativ 30-40 secunde, pana cand am obtinut consistenta dorita.
- Se obtine o compozitite fina si delicioasa.
- Daca doriti indulcitor, il puneti in bol impreuna cu bananele si crema de cocos, dar daca bananele sunt bine copate, nu mai este nevoie.
- Pentru sosul de ciocolata, se amesteca cele 3 ingrediente (unt cacao topit, indulcitor si cacao) si se pune deasupra inghetatei.
- Inghetata se serveste imediat.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Daca sunteti iubitori de inghetata, va mai recomand ceva bun, inghetata de capsuni 🙂
Un deliciu racoros si sanatos 🙂
Daca ti-a placut reteta, o poti impartasi cu cei care crezi ca sunt interesati sau poti lasa un comentariu.
Ganduri bune, Alina
mijnzeep1 says
Simpla si delicioasa! Bine ai revenit din vacanta!
Arome de poveste says
Multumesc 🙂
Camelia says
Arata delicios, Alina! Este o inghetata pe care eu o fac toata vara, dar pun uneori lapte de cocos, cu crema nu am incercat. (Multumesc pentru pontul cu Naturalia, eu luam crema online, dar in ultima vreme era mereu lipsa stoc).
Arome de poveste says
Cu drag, Camelia!
Antoaneta says
foarte simpla si interesanta
trebuie sa o incercam si noi !
Arome de poveste says
Ai dreptate; pe cat de simpla pe atat de gustoasa.