

Galeta cu piersici este un desert rapid si gustos numai bun pentru momentele in care copiii vor ceva dulce sau avem o vizita anuntata din scurt.
In aceasta galeta am folosit piersici, dar puteti folosi orice fel de fructe, iar in aluat am pus unt, insa pentru o varianta de post se poate inlocui cu ulei de cocos. Aveti aici, pe blog o varianta de post pentru galeta.
Puteti folosi diferite fructe, congelate sau proaspete, puteti pune zahar sau sa il inlocuiti cu green sugar.

Merge foarte bine si langa o ceasca de cafea 🙂

Galeta cu piersici – fara zahar
Echipament
- Thermomix sau alt robot de bucatarie
- hartie de copt
- tava
- cuptor
Ingrediente
Aluat:
- 250 g faina
- 1 lg green sugar
- un praf de sare
- 1 lg esenta vanilie
- 1 buc galbenus
- 100 g unt rece
- 4-5 lg apa rece
- 2 lg lapte (pt uns)
- 20 g fulgi migdale (pt decor)
Compozitie:
- 1½ lg pesmet
- 500 g piersici (cantitate neta, fara samburi)
- 2 lg green sugar
- 1 lgt rasa scortisoara
Instructiuni
- In acest punct adaugam treptat cate o lingura de apa foarte rece, timp in care ne continuam framantarea, iar aluatul nostru va incepe sa se lege (TMX viteza 4, 1 minut).
- Scoatem aluatul din bol, il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30 minute, timp in care ne ocupam de piersici.
- Spalam, scoatem samburii si feliem piersicile si le transferam intr-un bol.
- Peste piersici adaugam green sugar, scortisoara, amestecam si trecem la intinderea aluatului.
- Punem aluatul pe o hartie de copt si il intindem astfel incat sa obtinem un cerc cu un diametru de aproximativ 35 cm.
- Transferem foaia de copt cu tot cu aluatul intins in tava cuptorului.
- Presaram pesmetul peste aluat, apoi punem piersicile, lasand mariginile libere, aproximativ 5 cm.
- Ridicam si pliem marginile, le ungem cu lapte si presaram fulgi de migdale.
- Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si o lasam pana cand se rumenste frumos, aproximativ 35-40 minute.
- Scoatem tarta si o lasam sa se racoreasca.

Pe blog gasiti si reteta de galeta cu capsuni, fara zahar sau ceva mai de sezon, galeta cu dovleac-varianta vegana.
Ca sa nu duceti lipsa piersicilor pe timp de iarna, va propun sa le deshidratati. Aveti aici reteta de piersici deshidratate pe care le puteti pregati la deshidrator.
Va doresc o toamna frumoasa si un an scolar asa cum trebuie sa fie, cu intalniri intre colegi, cu pauze galagioase si iesiri in curtea scolii.
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply